Kalinic Zăvorâtul
Distribuie

Cuviosul și fericitul sfârșit al lui Gheronda Kalinic Zăvorâtul

Gheron Kalinic Zăvorâtul s-a născut în anul 1853 în Atena, din părinți credincioși, care proveneau dintre căpitanii care au activat în timpul Revoluției de la 1821.


În data de 7 august 1930, isihastul zăvorât a zburat spre Ierusalimul de sus, unde se odihnește împreună cu Cuvioșii Părinți.


Ultimele ore ale vieții lui pământești au fost cu deosebire cuvioase și au fost pecetluirea vieții lui îngerești. Aflat într-o stare de extaz duhovnicesc-mistic, și-a dat seama că i se apropie sfârșitul. O ceată de Cuvioși Părinți se pregăteau să îl întâmpine. Impresionat de această descoperire dumnezeiască, el i-a spus ucenicului său: „Fiule, du-te și pregătește biserica, pentru că au venit Cuvioșii Părinți.


Bucuria lui era de nedescris. Cuvioșii lui iubiți, care au fost modelele lui, nu l-au uitat în ceasul decisiv al morții. Vreme de zece minute, înainte de a-și da sufletul, ținând mâinile ridicate în sus, a privit cu evlavie chipurile cuvioase ale Părinților, care îi urau bun-venit în patria cerească.


Dumnezeul meu, Îți mulțumesc, Căci cu toate că nu am făcut nimic bun în viața mea, mor ortodox”, a șoptit el împăcat. După ce a rostit aceste cuvinte, și-a închis ochii, și foarte liniștit și-a dat sufletul lui Dumnezeu Cel Atotbun.

din cartea: Realități pe care nu trebuie să le uităm

Distribuie
Un comentariu la „Bucuria de a muri ortodox a părintelui Kalinic Zăvorâtul”

Comentariile sunt închise.