Distribuie

Sfântul Ioan Gură de Aur spune că cea mai importantă activitate a mamei creștine, principala ei lucrare în cadrul familiei, este buna creștere a copiilor săi.

Această poziție a Sfântului Părinte izvorăște, desigur, din iluminarea Sfântului Duh. Adică nu este poziția unui om care cugetă pur și simplu, ci a unui om care cugetă și totodată vorbește, prin iluminarea Sfântului Duh.

Așadar aceasta este și „poziția” lui Dumnezeu, a Bisericii, a Sfântului Duh.

Familia este tot ce avem mai binecuvântat în societate. Familia adevărată este în esență o mică Biserică. Trăind în ea, noile vlăstare sunt călăuzite în viața întru Hristos. Rolul principal al mamei este să aplice această călăuzire și pedagogie întru Hristos copiilor ei.

Înțelegem așadar că toate celelalte roluri care se încearcă astăzi a se atribui femeilor mame: profesional, social sau promovarea în poziții lumești înalte (asemenea bărbaților), faptul de a face carieră, toate acestea sunt inferioare rolului ei principal, care este cel matern. Și dacă vrea să fie corectă față de Dumnezeu, față de Sfântul Duh, va trebui ca această lucrare s-o aibă ca țel principal al vieții sale, să-i educe întru Hristos pe fiii ei.

Arhimandritul Sava Aghioritul; Rolul mamei în educația copiilor

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *