Distribuie

Stăpânitorul acestei lumi este numit diavolul în Sfânta Scriptură. Dar ce stăpânește el dacă noi știm că Dumnezeu este Cel care le stăpânește pe toate?!

…vine și stăpânitorul acestei lumi și el nu are nimic în Mine” (Ioan 14, 30). Stăpânitor al lumii îl numește pe diavol și tot așa îi numește și pe cei răi; el nu este stăpân al cerului și al pământului, căci, de-ar fi așa, pe toate le-ar răsturna și le-ar prăpădi. Este doar stăpânitorul acelora ce se predau lui. Din această pricină îl numește stăpânitor al întunericului acestui veac (Efeseni 6, 12).

De ce îl numește totuși stăpânitor al veacului și al lumii acesteia? Pentru că aproape toată omenirea s-a predat pe sine lui și toți sunt robii lui de bună voie și din propria lor alegere. Pe Hristos, Care ne făgăduiește bunătăți nenumărate, nici nu-L iau în seamă. De acela, însă, care nu făgăduiește nimic, ba care ne mai trimite și în iad, ascultă toți.

  Dar, dacă el este stăpânitor în acest veac și are mai mulți supuși decât are Dumnezeu și mai mulți ascultă de el decât de Dumnezeu (în afară de cei puțini, care sunt ai Lui), acest lucru se întâmplă din pricina nepăsării și delăsării noastre.

Sfântul Ioan Gură de Aur; Diavolul și magia

Distribuie
3 comentarii la „Ce înseamnă că diavolul este stăpânitorul acestei lumi?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *