Distribuie

Această situație critică poate fi depășită. Poate fi biruită prin rugăciune. Trebuie să ne rugăm mult. 

Avem nevoie de oameni care prin puterea rugăciunii lor să poată inversa situația lumii, deoarece la final, numai rugăciunea poate schimba cursul evenimentelor.

 Toate celelalte măsuri sunt opera mâinilor umane. Sunt bune și utile, dar rugăciunea poate într-adevăr, într-o clipă, să schimbe totul și să elimine această pandemie, care, apropo, are o latură pozitivă, pentru că ne învață multe lucruri.

Ne învață slăbiciunea noastră. Ne învață vanitatea lucrurilor umane. Ne învață că tot ceea ce vedem în jurul nostru este trecător. 

Ar trebui să înțelegem că aspirația noastră principală ar trebui să fie Împărăția lui Dumnezeu. După cum spune Domnul în Sfânta Evanghelie: Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu. Împărăția lui Dumnezeu – de asta avem cu adevărat nevoie.

 Prin urmare, Biserica ne cheamă la rugăciune – rugăciunea care vine din pocăință și smerenie. Deci să ne pocăim de păcatele noastre, de păcatele întregii lumi! Să-i oferim lui Dumnezeu puterea rugăciunii, trăind într-o inimă smerită și pocăită. Atunci Domnul va avea milă și va schimba cursul istoriei.

Dacă ne rugăm, atunci totul se schimbă. Dacă nu ne rugăm, atunci mergem pe o cale umană, unde nu se știe cum va fi și unde ne va conduce.

Iar pentru cei ce le e frică de moarte și de coronavirus am să îi intreb:
Cine v-a spus că vom fi nemuritori în această lume? A fost nevoie de coronavirus pentru a afla că vom muri? Nu știam oare dinainte că vom trece și prin moarte?!

Să ne amintim ce au spus sfinții 40 de mucenici din Sevastia: Să facem bine cu râvnă! Deoarece oricum vom muri. Este mai bine să murim cinstiți cu noi înșine și să ne mulțumim cu Dumnezeu.

Frica este depășită de iubire. Iubirea alungă frica. Cine iubește pe Dumnezeu nu se teme de nimic. El nu este întunecat de nicio încercare din această lume, deoarece dragostea lui Dumnezeu cucerește frica și dă un sentiment de viață eternă.

Oricum am fi, sfinți sau păcătoși, vom intra cu toții prin porțile morții biologice. Orice ar fi, ne îndreptăm cu toții către Dumnezeu, spre Învierea lui Hristos, care a călcat moartea.

 Nimeni să nu se teamă de moarte. Domnul ne-a izbăvit de frica de moarte prin moartea Sa. Nu mai există moarte; există viață veșnică, Hristos și Împărăția lui Dumnezeu în vecii vecilor. Amin.

Distribuie
2 comentarii la „Ce ne învață pandemia și cum să o depășim?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *