Distribuie

Ce voi răsplăti Domnului pentru toate câte mi-a dat mie? (Psalmi 115, 3)

Ce m-aș fi făcut dacă m-ai fi lipsit de măcar unul dintre aceste daruri? La ce mi-ar fi folosit ochii, dacă lumina Ta nu ar fi luminat pentru mine? Fără îndoială că aș fi rătăcit ca un orb! Cum aș fi putut trăi, dacă nu mi-ai fi dat hrană? Iar fără aer nu pot trăi nici măcar o clipă… Toată făptura Ta este bună foarte (Facerea 1, 31) și îmi slujește mie, unui om sărman.

Dar, primind aceste bunătăți (pământești) de la Tine, nădăjduiesc să le dobândesc și pe cele viitoare si mai bune, după făgăduința Ta nemincinoasă. Și duhul meu aleargă de la cele văzute la cele nevăzute, de la cele prezente la cele viitoare, de la cele vremelnice la cele veșnice și de la cele pământești la cele cerești.

Dacă izgoniți și în exil fiind ne împarți atâtea bunătăți, oare câte ne vei da în patria noastră și în casa Ta? Și dacă îți deschizi mâna cu atâta dărnicie pentru cei ce Te cunosc și pentru cei care nu Te cunosc, pentru cei ce Te cinstesc și pentru cei care nu Te cinstesc: de câte bunătăți se vor învrednici în viața veșnică cei care Te iubesc? Cele ce ochiul n-a văzut și urechea n-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, pe acestea l-ea gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El. (1 Corinteni 2, 9 )

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *