Sfântul Varsanufie de la Optina
Distribuie

Sfântul Varsanufie de la Optina spunea că ceva întunecat și înfricoșător vine peste lume, toată lumea se află sub influența unei puteri care stăpânește mintea, voința și toate puterile sufletului. Si aceasta putere este vicleana, pentru ca izvorul ei este diavolul, iar uneltele lui sunt oamenii vicleni. Prin ei lucreaza Antihrist si inaintemergatorii lui. Apostolul spune:


“Pentru aceea, Dumnezeu i-a predat duhului amagirii, al inselarii, fiindca n-au primit iubirea adevarului“.


Ceva intunecat si infricosator vine peste lume. Omul va ramane mai mult sau mai putin sub stapanirea lui si cu cat puterea celui viclean il are mai mult (pe om) in stapanirea sa, cu atat omul va fi mai putin constient de ceea ce face.


Acum, in Biserica, nu avem profetii clare, dar avem totusi semnele timpului. Semnele acestea se vad clar numai de aceia care au “mintea lui Hristos“. Lor, toate le sunt descoperite in chip deslusit. Antihrist vine in lume si totusi lumea nu crede aceasta. De aici, din manastire, mrejele diavolului se vad mai bine. Aici ochii se deschid, iar in lume ei se inchid. Multumiti Domnului ca ati plecat din lume!


In lume, cu tulburarea si obisnuintele ei, este foarte greu sa se mantuiasca cineva; si mai ales cand nu vrea sa asculte glasul Bisericii. Este greu sa se mantuiasca cineva cand traieste intr-o societate stricata. In Sfanta Scriptura citim:


“Cu cel cuvios, cuvios vei fi. Cu cel nevinovat, nevinovat vei fi. Cu cel ales, ales vei fi. Si cu cel indaratnic, Te vei indaratnici“.


Patimile exercita o influenta vatamatoare asupra trupului si sufletului. Citind in manastire pe Sfintii Parinti, pentru prima data am inteles ca patimile sunt atat de molipsitoare, asa cum sunt cele mai contagioase boli.


Acum crestinismul este urat peste tot, pentru ca ii impiedica (pe oameni) sa traiasca cum vor, sa pacatuiasca nestingheriti. Noua generatie se dizolva, se strica, putrezeste. Vor sa traiasca fara Dumnezeu si urmarile sunt evidente.


– Din “Sfaturi către monahi şi omilii către mireni”, Staretul Varsanufie de la Optina

Distribuie
10 comentarii la „Ceva întunecat și înfricoșător vine peste lume – Sfântul Varsanufie de la Optina”
 1. Cei ce traiesc fara dumnezeu nu se pot infrana de la pacate? Crestinii impiedicati de crestinism sunt lipsiti de pacat? Care sunt urmarile unei vieti fara dumnezeu?

 2. cu hristos inainte luceflenderu e numai o masea sticata are sentinta data si e limitat in timp si actiuni ,vobva parintelui Arsenie Papacioc …se nevedem fiecare de mintuire si sa nu uitam rugaciunnea catre atotputernicul dumneu .Dumnezeul nostru adevarat care pe diavol la surpat si a are sodoma si gomora si are mila de noi. sanatate si mintuire tuturor!

 3. Sunt preoti ” induhovniciti” dar trebuie sa-i ceri lui Dumnezeu sa itidescopere unul.

 4. Sunt foarte mulți preoți care ne pot apropia de Dumnezeu! Slava lui Dumnezeu eu am fost binecuvântată sa am unul! Trebuie doar sa vrem sa ne apropiem de Dumnezeu! Doamne ajuta tuturor!

 5. Credința adevarata este in sufletul fiecarei persoane și nu suntem noi în măsura să-i judecăm pe preoți.

  1. Dumnezeu ne judeca pe toți … Și pe preoți , ei sunt cei care trebuie să facă voia Lui

 6. Da ,dar fiecare Il are pe Domnul nostru Iisus Hristos in inima si poate sa I ceara personal ajutorul si il va primi,nu deznadajduiti.

 7. Imi pare rau sa zic Ca din pacate nu exista in aveste vremuri preoti induhovniciti si nici cu karisma cu har Ca sa posta sa ajute oamenii sa se apropiede Dumnezeu ei nu stiu cum sa te departeze.

  1. Nu putem generaliza… va rog. Sunt destui preoți cu har , imbunatatiti cu duhul sfânt…” dar cine are ochi sa vada… si cine are urechi… etc” deci trebuie doar sa ii cautam si ii vom gasi

  2. Ba da,chiar exista preoti inaintevazatori cu duhul si cu mult har dumnezeiesc cum ar fi:-parintele Euharist Micu (vindecator de suflete),-parintele Danil Horga(scoate demoni din oameni),-parintele Ciprian Gradinaru (chirurgul sufletelor),- parintele Stefan Argatu,-parintele Macarie Besliu,-parintele Danut Pintea,-parintele Iulian Florea,-parintele David Stoica,-parintele Ioanichie Popescu si parintele Petre Irimescu! ATENTIE: NU PUTETI SA MERGETi LA ACESTI PREOTI CA LA CIRC!

Comentariile sunt închise.