sâm. sept. 26th, 2020

Cuvânt de folos

Cuvintele sunt cărările faptelor

Coborârea Sfintei Lumini la Ierusalim a adus optimism și speranță în rândul nostru

Sfânta Lumină a coborât și în acest an la Mormântul Domnului Iisus Hristos, sâmbătă, 18 aprilie, în jurul orei 13.50.


Ceremonia oficiată de Patriarhul ortodox grec al Ierusalimului, Preafericitul Părinte Teofi al III-lea, a avut loc în condiții excepționale impuse de pandemie, fără participarea credincioșilor.

Tot în condiții excepționale impuse de pandemie, Lumina Sfântă a fost distribuită către delegații Bisericilor Ortodoxe. Aceștia nu au coborât din aeronave, ci au așteptat să primească Lumina adusă de la Mormânt prin intermediari într-un convoi special însoțit de poliție și armată.

Credința în Învierea lui Hristos și credința în propria noastră înviere constituie începutul și sfârșitul drumului unui creștin adevărat. Fără înviere nimic nu are sens.

Doar învierea așează omul în bucurie, pace și mulțumire sufletească. Prin coborârea Sfintei Lumini în sâmbăta dinaintea Învierii, Dumnezeu vrea să ne îmbrățișeze pe toți cu iubirea Sa, să ne ierte pentru tot păcatul, necredința, pentru toată micimea de suflet și pierderea cumpătului de care dăm adesea dovadă dar dorește și de la noi smerenie, pocăință și fapte bune.

Lumina Învierii lui Hristos să ne cuprindă pe toți în brațele Sale! Cuprinși de mângâierea și pacea acestei Lumini să mărturisim tuturor celor vii și celor plecați dintre noi că „Hristos a înviat din morți, cu moartea pre moarte călcând, și celor din morminte viață dăruindu-le„.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap