Distribuie

Se spune că în vremea veche ajunsese în Egipt să fie o stare așa de rea între oameni, cum este starea de acum din lume. Atunci, doi prieteni curajoși din Alexandria au hotărât să umble prin lume și să caute măcar un om înțelept și fericit. După ce au căutat mult și în zadar, au dat până la urmă peste un om sfânt într-o dumbravă singuratică. Acesta li s-a închinat până la pământ și i-a primit cu bucurie în coliba sa. După o îndelungă împreună-vorbire și cercetare, cei doi călători s-au încredințat că aflaseră, cu adevărat, omul în care înțelepciunea și fericirea se întâlneau. Și i-au strigat: „Dar omule al lui Dumnezeu, noi nu putem trăi ca tine! Și atunci cum să dobândim fericirea?” A început să plângă omul lui Dumnezeu și, ridicându-și ochii către cer, a grăit printre lacrimi: „Nici nu este nevoie să trăiți ca mine; ci ca să fiți mai fericiți decât sunteți, urmați această pravilă:

gândiți-vă la Dumnezeu măcar cât vă gândiți la oameni, temeți-vă de Dumnezeu măcar cât vă temeți de oameni, cinstiți-L pe Dumnezeu măcar cât îi cinstiți pe oameni, rugați-vă lui Dumnezeu măcar cât vă rugați de oameni, nădăjduiți în Dumnezeu măcar cât nădăjduiți în oameni, căutați ajutor de la Dumnezeu măcar cât căutați de la oameni, împliniți legea lui Dumnezeu măcar cât împliniți legea oamenilor, dați mulțumită lui Dumnezeu măcar cât dați mulțumită oamenilor, slăviți pe Dumnezeu măcar cât îi slăviți pe oameni!”

După ce au ascultat acest abecedar de viață și purtare, cei doi prieteni s-au întors mulțumiți la casele lor. Acesta e răspunsul și pentru tine, și strigă-l în urechi și altora.

Nicolae Velimirovici

Distribuie
4 comentarii la „Cum să dobândim fericirea?”
  1. Foarte frumoasa povestea, Doamne Isuse Hristoase fiul lui Dumnezeu miluestene pe noi robii tăi binecuviteaza, familia mea casa mea Amin Doamne ajutane ocrotestene aparane de toate răutățile Amin

  2. Foarte frumoasa povestea, Doamne Isuse Hristoase fiul lui Dumnezeu miluestene pe noi robii tăi binecuviteaza, familia mea casa mea Amin Doamne ajutane ocrotestene aparane de toate răutățile Amin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *