De ce se teme diavolul
Distribuie

Am citit undeva o istorisire din viața Sfântului Ioan din Bostre. Odată, când Fericitul Ioan stătea la rugăciune, i s-au deschis ochii duhovnicești și i-a văzut pe draci și a aflat de ce se teme diavolul cel mai mult.


Nici nu cutezau să se apropie de omul lui Dumnezeu, nici nu voiau să plece departe de el. Văzându-i cuprinși de frică, Ioan i-a întrebat de ce se tem mai mult. Au răspuns dracii:


„De trei lucruri: de cel pe care voi, creștinii, îl purtați la gât; de cel cu care vă spălați în biserică și de cel pe care îl mâncați în biserică”. Omul lui Dumnezeu a întrebat din nou: 


„Dar din acestea trei de care vă temeți cel mai mult?” I-au răspuns cetățenii iadului:


„De cel pe care îl mâncați în biserică”. Oare nu-ți este limpede? Lucrul pe care creștinii îl poartă la gât e crucea. Cel cu care sunt supălați în biserică este apa sfințită cu care sunt stropiți, iar ceea ce mănâncă în biserică este Sfânta Împărtășanie.


Crucea e semnul biruinței prin pătimirea din dragoste. Apa sfințită curățește și simbolizează curăția duhovnicească și trupească. Împărtășirea este masa cucerească pe care se îmbie sufletul spre hrană Trupul și Sângele lui Dumnezeu.


Așadar, oare e de mirare că puterile iadului tremură de acestea trei? Ele șoptesc oamenilor sfaturi cu totul potrivnice acestora, și anume:


să fugă sub un pretext sau altul de orice pătimire, lucru prin care vor să dezrădăcineze din inimile oamenilor dragostea și iubirea de aproapele;


să trăiască în necurăția păcatului, lucru prin care vor să îi facă pe oameni supuși și rude ale lor îndeaproape și să-i îndepărteze de Preacuratul Dumnezeu


…și să chinuie și să isprăvească sufletul lor prin înfometare nedându-i nici o hrană dumnezeiască – hrană după care sufletul năzuiește prin firea sa – și să-l hrănească numai cu hrană pământească la fel ca pe dobitoace.


Iar de Împărtășanie se tem cel mai mult duhurile iadului fiindcă ea e încununarea înălțării omului până la Dumnezeu și a unirii lui cu Dumnezeu. De la Dumnezeu, pace ție și binecuvântare!


Sfântul Nicolae Velimirovici, Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi

Distribuie
9 comentarii la „De ce se teme diavolul?”
 1. apa sfințită este Cuvântul ceea ce a zis Dumnezeu în Biblie …acolo ne regăsim în persoanele evenimentele sau învățăturile de acolo

 2. Fiecare răspunde pentru greşalele sale. Creştinii din această lume trebuie să împlinească ceata îngerilor căzuți. Aceasa este o prte din planul măreț a lui Dumnezeu. Împărăția lui Dumnezeu este reală adevărată, nu este din lumea aceasta unde furii o pot fura moliile o pot roade şi rugina ….. Sf. apostol Toma a demonstrat asta în India. Ţi-aş recomanda la necesitate să apelezi la ajutorul lui Dumnezeu şi crede desăvîrşit in ceia ce ceri şi ve-i vedea răspunsul. Ai grijă să nu ispiteşti pe Dumnezeu ca nu cumva să se răsfrângă mînia lui asupra ta.

 3. Ricardo: Esti in ceata. Iluminati conduc oamenii folosindu-se de slabiciunile lor. Dumnezeu conduce oamenii care iL iubesc. Tu ai de ales in a trai cu Dumnezeu sau a fi condus de illuminati. Alege!

 4. Cum sa ne spălam in biserica cu apa sfințită ???! Greșit spus
  Este vorba despre sfântul botez

 5. Atunci dc dumnezeu exista de ce iluminati masoini hotarasc viata omeniri nu cumva biblia gen e carte scrisa de iei pentru a manipula lumea cum se face ca popi au cea mai mare avere ceva e putred despre credinta cind alti fac legea omenirii

  1. o luati prea in serios cu masoneria, exista e adevarat dar nu e chiar asa cum se vehiculeaza ..Biblia a fost scris incepand cu mii de ani in urma , nu mai ascultati toate prostiile de la tv si toate teoriile conpiratiei

  2. Ai citit ce ai scris….🙈🙈🤔 Doamne iartă-l ca nu știe ce zice!Sigur esti vaccinat!

Comentariile sunt închise.