Distribuie

Din cartea Un episcop ascet menționăm textul de la pagina 149, unde ni se spune despre demonii ce își bat joc de creștinii păcătoși:

„După puțin timp au ajuns în piață (în sensul de loc deschis, public, nu cel de loc de comercializare alimentară). Acolo au întâlnit un om care cânta la liră (instrument de origine antică, un fel de mandolină). În jurul lui era multă lume, care asculta cu plăcere ceea ce el cânta la liră. Însă Fericitul Nifon a văzut (cu ochii lui duhovnicești) că toți au fost legați fedeleș de un demon cu o frânghie subțire și i-a târât pe toți în spatele cântărețului care cânta din liră. Demonii care fuseseră înainte acolo, de îndată ce au văzut pe unul asemenea lor cum comandă atâta lume, s-au bucurat cu o veselie plină de răutate. Au început și ei să-i tulbure și să-i răscolească pe oameni (desigur fără ca prezența lor să fie sesizată în chip vădit de către oameni; Sfântul Nifon îi vedea însă cu ochii lui duhovnicești).

Unii demoni îi puneau pe unii oameni să danseze, iar pe alții să intoneze în public cântece nerușinate.

La un moment dat, un om bogat care urmărea întreaga scenă de la fereastră, ascultând de imboldul unui diavol, i-a strigat cântărețului la liră să stea și să cânte la instrument în fața casei lui. Ceilalți oameni băteau din palme și le umpleau dracilor inimile de bucurie nerușinată. La sfârșitul cântării bogatul i-a dat cântărețului o monedă de argint, iar acesta a luat-o și și-a pus-o în buzunar. De acolo au înșfăcat-o demonii și apoi printr-unul dintre ei, demonii au trimis moneda la căpetenia răutății, spunându-i mesagerului:

<< Iată, ce îi vei spune marelui nostru părinte, pe care Nazarineanul îl ține legat: < Moneda aceasta ți-o trimite ca jertfă o căpetenie (drăcească) pe nume Lazion prin intermediul ierarhului tău Iptiolos, închinându-se stăpânirii tale. Noi, copiii (fiii) tăi, ne luptăm împotriva creștinilor, vrăjmașii noștri… >>

Așadar trimisul demonilor a coborât la balaur, în inima iadului, și i-a dat jertfele cele spurcate. Acela (Lucifer) a primit darul și i-a spus foarte mulțumit:

<< Eu primesc jertfe de la idolatri (de la păgâni), însă acelea nu pot să mă bucure ca jertfele creștinilor. >>

Și, spunând aceasta, a trimis înapoi, la cântărețul din liră, moneda de argint și celelalte ofrande primite și a cerut, spunând:

<< Toți slujitorii mei să își intensifice lupta pentru a-i învinge pe nazarinenii (adică pe ucenicii lui Iisus) cei înșelați… >>”

Distribuie
2 comentarii la „Demonii ne joacă pe degete”
  1. Cind nu ascultam de Dumnezeu Tatal Nostru , care ne vrea numai binele nosrtu, dracu cu diavoli lui se ride de noi si noi il lasam fara sa ne dam seama .

  2. Fără post și rugăciune ne este imposibil să ne luptăm împotriva uneltirilor diavolești! Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, moluștele-ne pe păcătoșii robi Tăi!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *