Cuvânt de folos

Cuvintele sunt cărările faptelor

Dragostea de mamă

Distribuie

Odată, la înțeleptul rege Solomon au venit două femei cu o plângere. Ele născuseră de curând și trăiau în aceeași casă.

Atunci când nimeni nu era în preajmă, copilul uneia dintre femeia a murit. Pentru că era noapte, aceasta s-a furișat și a schimbat copilul ei cu al celeilalte femei, care era viu.

Dimineața, vecina s-a trezit și a constatat cu groază că alături de ea este un copil străin, mort. Sigur că ea a învinuit-o imediat pe cealaltă femeie de furtul copilului.

Ambele femei nefericite s-au adresat înțeleptului rege ca să fie judecată situația. Ambele, bineînțeles, considerau că au dreptate.

Ce a făcut atunci regele? A organizat, un experiment psihologic foarte dur: (…) Dați-mi o sabie (…) Tăiați copilul cel viu în două și dați o jumătate din el uneia și o jumătate din el celeilalte!

Atunci s-a întâmplat o minune: mama adevărată face o faptă nemaipomenit de frumoasă. „Rogu-mă, domnul meu, dați-i ei acest prunc viu și nu-l omorâți!” Iar celălaltă a zis: „Ca să nu fie nici al meu, nici al ei, tăiați-l!” ( III Regi 3, 24-26 ).

Astfel, regele Solomon a aflat cine era adevărata mamă. El le-a pus pe femei într-o situație limită și le-a verificat autenticitatea sentimentelor. Astfel, dragostea autentică de mamă s-a manifestat cu noblețe și curaj, dezlegând orice legătură și sacrificându-se, spre binele și salvarea copilului.

Distribuie