Distribuie

Părintele Paisie Aghioritul despre duhul antihristic ce lucrează în lume

— Avva, spuneți-ne ceva despre Antihrist!

— Să vorbim de data aceasta despre Hristos, câtă vreme putem să rămânem lângă Hristos. Dacă suntem cu Hristos oare ne vom teme de Antihrist? Oare nu există și acum duhul antihristic? Răul acesta sau celălalt îl face duhul antihristic. Și dacă se naște și un antihrist-fiară și face câteva prostii, la sfârșit va fi batjocorit. Se vor întâmpla însă multe evenimente. Probabil că veți apuca și voi să trăiți multe din semnele pe care le descrie Apocalipsa. Încetul cu încetul, ele încep să iasă la iveală.

Eu, netrebnicul, strig de atâția ani de zile și nu mă aude nimeni! Situația e înfricoșătoare, neînchipuită! Nebunia a depășit limitele, a venit apostazia și mai rămâne să vină acum și fiul pierzării. Lumea va deveni un spital de nebuni! În această harababură care va domni, fiecare stat se va ridica să facă ceea ce spune rațiunea. Dumnezeu să-și trimită mâna Sa, încât interesele celor mari să fie spre folosul nostru, încât să ne ajute! Peste puțin timp vom auzi despre ceva nou, vom vedea că se întâmplă lucruri incredibile, faptele cele mai nebunești, doar că ele vor trece repede ca și clipele unui ceas. Ecumenismul, piața comună, un stat mare, o singură credință în granițele lui, acestea sunt planurile diavolilor. Sioniștii pregătesc pe cineva drept Mesia. Pentru ei Mesia este un rege, adică el va guverna aici pe pământ. Iehoviștii și aceștia țintesc spre un rege pământesc. Sioniștii îl vor arăta pe unul, și iehoviștii îl vor primi, vor spune: „Acesta este!” Și se va întâmpla mare confuzie.

Și, în mijlocul acestei mari confuzii, toți vor căuta un Mesia care să-i salveze. Și atunci se va arăta cineva care va zice: „Eu sunt Imamul, eu sunt al cincilea Buddha, eu sunt Hristos pe Care Îl așteaptă creștinii, eu sunt cel pe care îl așteaptă iehoviștii, eu sunt mesia al evreilor. Cinci „Eu”-ri vor fi. Vin vremuri grele, vom avea încercări mari! Creștinii vor trece printr-o mare prigoană și oamenii nici nu înțeleg că trăim semnele vremurilor din urmă, că pecetluirea înaintează cu pași repezi. Viețuiesc ca și cum nu se întâmplă nimic, de aceea Scriptura spune că vor fi înșelați și cei aleși. Cei care nu vor avea bună dispoziție, nu vor fi luminați, și de aceea vor fi înșelați în anii apostaziei. Pentru că cel care nu are harul dumnezeiesc, nu are nici iluminarea dumnezeiască, precum este diavolul.

— Părinte, cred sioniștii cele legate de Antihrist?

— Aceștia vor să stăpânească întreaga lume și se folosesc ca să-și împlinească scopul lor de magie și de satanism. Ei văd cultul satanei ca pe o putere care-i va ajuta în planurile lor, adică înaintează spre a conduce lumea prin puterea satanică. Pe Dumnezeu nici nu-L iau în calculele lor. Dar vor fi binecuvântați astfel de Domnul? Însă din lucrarea aceasta drăcească Domnul va scoate multe lucruri bune. Celelalte teorii satanice au ținut aproximativ 70 de ani, aceștia nici șapte ani nu vor rezista.

— Avva, când aud despre Antihrist, simt o teamă înlăuntrul meu!

— Ce te temi?! Va fi mai înfricoșător decât diavolul? Acesta este om! Aici, pe pământ, Sfânta Marina l-a legat pe diavol și Sfânta Iustina a pierdut atâția demoni. Și la urma urmei, noi n-am venit să petrecem confortabil în această lume!

Paisie Aghioritul; Semnele vremurilor din urmă, mărturiile monahilor și ale închinătorilor

Distribuie
2 comentarii la „Duhul lui Antihrist lucrează în lume”
  1. Zero putere are diavolul in fața unui adevărat creştin! Iar laşul acela de anti~Hrist, numit Lordul Maitrya, e la fel de puternic precum un minuscul gândac de bucătărie, in fața unui OM Treaz, Mântuit si Eliberat complet de ignoranță, care e Una in credinta si iubire cu Dumnezeu! Ce tot vă speriați atata de cele mai slabe si jalnice fiinte din Univers? Nu le mai dați putere rahaților de demoni, prin frică, teamă, atenție! Raportați~vă doar la Spiritul Suprem, fiți Una cu Dumnezeu in Lumina, Curaj, iubire, putere si incredere! Hristus Vincit! Doar Binele invinge in final! Curaj! Dumnezeu este Aici si Acum, cu noi! Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *