Distribuie

Venirea lui antihrist este un lucru foarte acoperit, aproape că este în întuneric. Mântuitorul ne spune că antihrist și slugile lui vor fi în stare să‑i înșele chiar și pe cei aleși (Matei 24, 24).

Dar noi avem sfaturile Sfinților Părinți. S‑ar putea ca Bunul Dumnezeu să prelungească timpul ăsta, ca să nu vină chiar acum antihristul.

Când vei vedea că frați, surori, fete, băieți, cu mic cu mare, se duc la mănăstire să se facă monahi, că oamenii se duc la biserică la Sfânta Liturghie, alții se spovedesc la preot și se luptă să ducă o viață curată, atunci, încă nu vine sfârșitul.

Dumnezeu amână sfârșitul ca să treacă cu pace dincolo toată omenirea creștinească, cei care vor să se mântuiască.

Iar dacă se vor împuțina acești creștini care aleargă la pocăință și vor rămâne foarte puțini, atunci da, vine sfârșitul omenirii și nu ne mai rămâne altceva decât să facem o rugăciune în gând, sau în șoaptă, dar, mai ales, să plângem cât putem.

Toți aceia care s‑au trezit cu sufletul nu au altceva de făcut decât să plângă pentru păcatele lor și ale celorlalți, că atâta ne‑a mai rămas – plânsul. Numai prin plâns vom scăpa de primejdia lui antihrist.

Ucenicii lui antihrist sunt aceia care spun că nu există Dumnezeu, cei care propovăduiesc cele împotriva poruncilor lui Dumnezeu, cât și toți sectarii care s‑au rupt de Biserica lui Hristos. Acești ucenici au fost de la începutul lumii printre oameni.

Deci cam acestea sunt semnele: conducătorii țărilor se vor retrage, guvernele se vor schimba cât mai des, ca să nu se mai poată conduce țara, să nu se mai știe nici de cap, nici de coadă. Nu vor mai putea face față ca să conducă lumea asta în care nu mai este înțelegere; se vor descuraja și se vor dezgusta.

Care mai de care va căuta să fugă în altă țară ca să nu‑l mai cunoască nimeni. Nu le va mai trebui mărire, nu le va mai trebui să fie o autoritate. Va avea grijă fiecare numai de viața lui.

Atunci, omenirea, având nevoie de conducător, va veni la antihrist. El se va lăsa convins de oameni, se va face că este un om milos, credincios, iar lumea are să‑l pună pe el domnitor.

Atunci, după ce va căpăta puterile în mâna lui, prima dată va prigoni Biserica lui Hristos. Pe urmă va prigoni pe toată lumea. Doamne ferește, să nu ajungem noi vremurile astea!

monah Proclu Nicău; Conștiință spune-mi tu

Distribuie
2 comentarii la „Dumnezeu amână sfârșitul ca să treacă cu pace dincolo toată omenirea creștinească”
  1. Spuneți doar minciuni si duceți lumea in rătăcire ,Dumnezeu sa vă ierte de faptele voastre dar are Dumnezeu pedepse frumoase pentru voi nu veți rămâne nepedepsiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *