Frica de Dumnezeu este începutul ințelepciunii
Distribuie

Frica de Dumnezeu este începutul înțelepciunii și este prima piedică ce face ca păcatul să nu pătrundă în inima și sufletul omului

Frica de Dumnezeu este prima piedică ce face ca păcatul să nu pătrundă în inima și sufletul omului și este temelia tuturor faptelor bune.

Pentru a fi înțelept trebuie să ai frică și dragoste de Dumnezeu. Toată fapta bună începe cu frica de Dumnezeu și se termină în dragostea de Dumnezeu iar pentru a ajunge la dragostea de Dumnezeu neapărat trebuie ca omul să aibă frică de Dumnezeu căci din asta pornește toată fapta bună.

Cine are frică de Dumnezeu vrea să păzească poruncile lui Dumnezeu iar cine nu are frică își dă frâu liber spre păcat. „Fericit este omul care se teme de Domnul, că întru poruncile Lui va voi foarte.

Mult folosește omului ca în toate câte le face să pună mai întâi frica de Dumnezeu, fiindcă adevărata înțelepciune este aceasta și fericit este omul care face aceasta și în veacul de acum și în cel viitor.

Cine se teme de Dumnezeu face precum zice Apostolul Pavel: „dă celui cu cinstea, cinste; celui cu dajdia, dajdie; celui cu frica; frică; și nimănui cu nimic nu-i rămâne dator, decât să iubească pe Dumnezeu și pe aproapele„, el se ferește să păcătuiască și veghează asupra lui să nu facă, să nu gândească sau să vorbească ceva rău despre aproapele său, el își păzește mintea și sufletul de gânduri rele.

Așadar, dacă vrei să te întorci la Dumnezeu, vrei să îi slujești Lui din toată inima ta și din tot cugetul tău? Începe prin a avea frică de El, și nu precum spun unii păcătoși că suntem prostiți de religie pentru a ne fi frică, ci să avem frica cea bună și folositoare de Dumnezeu care ne duce spre făptuirea celor bune și folositoare pentru mântuirea noastră.

Fără frică de Dumnezeu nu vom avea dragoste de Dumnezeu iar fără dragoste nimic nu suntem și nu vom fi vrednici să intrăm in Împărăția Sa.

Distribuie
7 comentarii la „Frica de Dumnezeu este începutul înțelepciunii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *