Distribuie

Ghicitorii aceștia care amestecă în ghicitoriile lor și obiecte bisericești, chiar și rugăciuni, semnul Sfintei Cruci, numele lui Dumnezeu, al Maicii Domnului și al afinților, păcătuiesc foarte greu.

Se canonisesc 20 de ani; iar cei ce aleargă la ei să le ghicească, 6 ani se canonisesc… pentru că, ce legătură poate să aibă dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul? Sau ce unire are Hristos cu Veliar? Sau ce totvărășie poate fi între un credincios și un necredincios? Sau ce legătură poate fi între Biserica lui Dumnezeu și idoli? 2 ( II Corinteni 6, 14-16).

Astfel păcătuiesc groaznic toți aceia care îndrăznesc să ghicească cu cheia Bisericii, cu Psaltirea și cu alte obiecte sfinte, ca niște necredincioși.

Aceia se înșeală amarnic, crezând că pot să bea totodată și paharul Domnului și paharul dracilor, că pot lua parte și la masa Domnului și la masa dracilor! (I Corinteni 10, 21).

De-asemenea, unii cred în ghicirea cu: ceară, plumb, cositor, legarea bărbaților pentru a nu se uni cu femeile lor, în legarea gurii lupilor, care sunt condamnate de Sfânta noastră Biserică. Astfel, canonul 65 al marelui Vasile poruncește ca: vrăjitorul și cel ce varsă ceară, plumb, cositor sau care leagă bărbatul și muierea să nu se unească, sau va face altfel de vrăji, acela 20 de ani să nu se cuminece.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *