Distribuie

Hristos este viu, trăiește și lucrează și astăzi și poate fi perceput personal de fiecare om în timp ce alți întemeietori de religii din lume sunt morți. Iată opt teze pentru diferențierea creștinismului de celelalte religii în acest sens:

TEZA 1: Viața lui Hristos este împlinirea unui număr mare de profeții, ce ating până și cele mai mici detalii (Isaia, Zaharia ș.a.); în timp ce, pentru ceilalți întemeietori de religii, nu există nimic asemănător. Hristos Însuși a spus: Am venit să împlinesc cele ce s-au scris despre mine. El este unic. 

TEZA 2: Ceilați întemeietori de religii sunt doar oameni. Hristos, însă, este Dumnezeu și Om. Hristos spune: Cine Mă vede pe Mine Îl vede pe Dumnezeu. Niciodată nu a îndrăznit vreun alt profet, care dorea sa fie luat în serios, să spună ceva atât de mare despre sine. Hristos spune mai departe, Îmi este dată puterea, în cer și pe pământ. În zadar căutăm astfel de ziceri și dovezi maiestuoase (vezi Evangheliile) la alții. (Faptele Apostolilor 4, 12)

TEZA 3: Lipsa păcatului la Hristos. Fără excepție, toți întemeietorii de religii poartă păcat în ei. De cealaltă parte stă Hristos, Care întreabă public: Care dintre voi Îmi poate arăta un păcat? El a fost urmărit de toți, dar între oponenții lui s-a lăsat tăcere apăsătoare. Hristos, din contră, îi iubește pe păcătoși (însă nu păcatul).

TEZA 4: Nicio religie nu dă răspuns adevărat la întrebările ultimative (De unde venim? Încotro ne îndreptăm? Boală, violență, nedreptate, vină etc.) Toate celelalte conțin doar doctrine speculative. Noul Testament este radical diferit: Hristos este Răspunsul, Împlinirea și Scopul sau Sfârșitul tuturor celorlalte religii! El este răspunsul personal al lui Dumnezeu, Revelația. Religia este căutarea cerului de către pământ. Noul Testament este răspunsul cerului pentru pământ. Buda a spus, cuvânt cu cuvânt, la sfârșitul vieții sale: Eu încă mai caut Adevărul.

TEZA 5: Hristos este vestirea. El este Calea, Adevărul si Viața. Ceilaltlți și-au construit singuri poruncile, învățăturile, părerile, morala, etica.

Islamul: Dumnezeu este un Dumnezeu capricios. El a condamnat dintru începuturi jumatate din omenire la pieire (fatalism, kismet…) Omul abia dacă mai are voință proprie.

Budismul: Învățătura sa nu este interesată de Dumnezeu și abundă în demoni (tantra). E vorba mai ales dspre suferința și evitarea acesteia. Buda încearca să-i elibereze pe oameni din suferință prin porunci, interziceri, norme și meditație (câtă valoare are la polul opus, suferința în creștinism!). Păcatul duce la o renaștere ca o făptură mai puțin dezvoltată (șacal, bacterie…). Nu credința, ci legea este învățătura centrală. Viața este suferință, suferința este viață – spune Buda. Nimic nu e adevărat. Toată ființa nu e decât iluzie.

Hinduismul: Nu este fondat istoric. Totul este mit și basm. Tot ce place poate fi făcut Dumnezeu. A gasi adevărul în acest caleidoscop idolatric este exclus. Fiecare contact personal cu un idol (Tată-Fiu, cum e la creștini) este exclus. La aceasta se mai adaugă teama de nenumărații demoni din hinduism, demoni ale căror energii nasc frică adevărată în credincioșii hinduși (Kali cea neagră). Cruzimile sociale ale lumii castelor, ce s-au păstrat până azi, nu sunt doar nedumnezeiești, ci și inumane și imposibil de îndurat. Hristos a privit și spre această mizerie a oamenilor, cărora le-a spus: Nu vă temeți. Eu am biruit lumea și răul…Cel ce se află în Mine este liber. (Matei 9, 36; Ioan 16, 33) 

TEZA 6: Toate celelalte religii oferă mântuirea de sine prin norme istovitoare, legi și morală, adică o ștachetă prea ridicată pentru a putea fi atinsă de oameni. Hristos spune: Eu am făcut totul pentru tine (Matei 20, 28). El ne dăruiește iertarea păcatelor, în loc de pedeapsă. Omului îi este imposibil să se răscumpere singur. Yoga, mantrele, meditația, tortura proprie, riturile și religiozitatea nu au salvat până acum pe nimeni de vină. 

TEZA 7: Confucius, Lao-Tse, Buda, Zaratustra, Mohamed nu au fost făcători de minuni, nu au vindecat demonizați și bolnavi, nu au poruncit elementelor naturii, nu au mers pe apă, nu au înviat pe nimeni din morți și nu au vorbit despre smerenie sau dragostea de vrăjmași. Ei sunt morți. Hristos trăiește și lucrează și astăzi și poate fi perceput personal de fiecare om. 

TEZA 8: Niciunul dintre ei nu ne poate da pacea lui Hristos. De aici misiunea pe care El ne-a dat-o: Mergeți în lume și spuneți vestea cea bună. Celelalte religii nu sunt veste bună, ci doar tehnici uscate, filozofii sau legi pentru stingerea poftelor, care, în final, distrug presoana creată. 

din cartea „Zei, Idoli, Guru” – autor Klaus Kenneth

Distribuie
3 comentarii la „Hristos este viu iar ceilalți întemeietori de religii sunt morți”
  1. Doamne ajută! Nu sunt în măsură să dau sfaturi dar vă spun părerea mea personală. Fiecare om are un moment în viață în care simte chemarea lui Dumnezeu. Chiar dacă suntem înconjurați doar de gânduri întunecate de la diavol pentru a nu găsi adevărul trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu să ne lumineze. Vă recomand să vă ascultați conștiința care este glasul lui Dumnezeu din om. Vă recomand să citiți cartea: Zei, Idoli, Guru” – autor Klaus Kenneth, în care aveți exemplul unui om ce a căutat adevărul în viață până l-a găsit.

  2. Doamne Ajuta! Ma iertati, vreau sa va intreb ce trebui sa simta un matur sau cum sasi dea seama ca el este pregatit ca sa se boteze crestineste?

  3. IISUS HRISTOS este viu iar ceilalți întemeietori de religii sunt morți, deoarece Isus Hristos este CREDINTA IN DUMNEZEU, mostenita de la ZAMOLXIS (cel din intai reformator in credinta catre Dumnezeu Creatorul, daruita poporului nostru dac- poporul initiatilor) DECI POPORUL NOSTRU,URMAS AL DACILOR, MOSTENESTE CREDINTA IN DUMNEZEU si NU religia!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *