Distribuie

Fie Doamne mila Ta spre noi precum și noi am nădăjduit întru Tine” spune psalmistul David. Așadar, mila și ajutorul lui Dumnezeu vin direct proporțional cu credința noastră și nădejdea noastră în ajutorul și puterea lui Dumnezeu.

Într-o zi o femeie cu copilul său a mers la un preot să-i citească niște rugăciuni, fiindcă de mai mult timp acel copil nu mai putea dormi noaptea, se trezea, era agitat și irascibil; din vorbă în vorbă ea îi spune preotului, că mai întai a fost la o vrăjitoare știind că e păcat, dar a vrut să vadă dacă se poate rezolva acea situație fiindcă copilul era tare bolnav.

Iată cum unii credincioși nu caută ajutorul lui Dumnezeu și merg la fel de fel vrăjitori și ghicitori iar ajutorul de multe ori întârzie pentru că noi nu-l punem pe Dumnezeu pe primul plan și nu alergăm mai întâi la El. Nu considerăm că Dumnezeu are puterea de a ajuta așa cum spune și psalmistul:”Domnul este întărirea mea, și scăparea mea și Izbăvitorul meu„.

Momentul în care noi, vom avea credința că Dumnezeu este Atotputernic și Atotțiitor și că brațele Sale ține făptura iar Mila și Puterea Sa poate să facă toate câte voiește, iar prin puterea ce a dat-o preoților și episcopilor prin Biserică ne putem vindeca, atunci vom primi putere, dar când mergem la vrăjitori, descântători și asemenea lor, și căutăm în altă parte ajutorul atunci se îndepărtează Harul lui Dumnezeu de la noi.

Așa cum s-a întâmplat și în Vechiul Testament cu împăratul Saul care atunci când a alergat la vrăjitoare, Duhul lui Dumnezeu s-a îndepărtat de la Saul iar după aceea i-a luat regatul și domnia împăratul David.

În monentul când nu avem deplina convingere că Hristos este Cel pe Care trebuie să Îl căutăm cu toată dăruirea și convingerea noastră atunci se produce în sufletul și inima noastră un chin și o durere sufletească. Se poate vedea astăzi, în jurul noastru, cum unii umblă de colo colo, oamenii nu își găsesc liniștea, se chinuiesc, își caută vindecarea și tămăduirea dar nu în Biserică, nu în rugăciune și nu în Dumnezeu ci pe alte căi, mărginașe și lăturalnice.

Paisie Aghioritul spunea că lumea de astăzi seamană cu un spital de nebuni pentru că mulți încearcă să își găsescă tot felul de scăpări dar nu acolo unde trebuie. Trebuie să ne încredem în Dumnezeu, în Mila și ajutorul Lui fiindcă fără El nu putem face nimic iar când vom conștientiza și vom fi pe deplin credincioși că Dumnezeu este scăparea noastră și ajutorul nostru atunci vom avea parte și de Harul lui Dumnezeu care se poate obține numai prin credință.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *