Distribuie

Mărturia unui părinte aghiorit despre Părintele Paisie

Nu există îndoială că trăim vremurile cele din urmă! Și una dintre cele mai puternice mărturii este faptul că toți credincioșii și necredincioșii prevăd limpede, chiar în ignoranța lor că ceva se pregătește și ceva foarte serios urmează să se întâmple. Sunt siguri că se finalizează un eveniment decisiv pentru istoria lumii în taină deplină. Mai mult sau mai puțin, așa simțim toți!

Ca arhondar în Sfântul Munte în jurul anilor 80 primeam multe astfel de întrebări de la vizitatori, și ca să știu ce să le răspund m-am dus să mă sfătuiesc cu Părintele Paisie. Cât a vorbit cu ceilalți din față, i-a încredințat că evenimentele legate de Antihrist sunt departe, de aceea trebuie să ia seama și să-și pună în ordine viața, și mai ales să afle pacea și liniștea lăuntrică prin Spovedanie și prin Sfânta Împărtășanie.

Când am rămas însă doar noi doi, m-a privit grav și mi-a zis:

Acum când suntem între noi, vom spune lucrurilor pe nume, dar mai întâi îți voi arăta ceva!” S-a ridicat și a intrat în chilia lui, apoi s-a întors peste puțină vreme ținând o cutie în mână, pe care a deschis-o și mi-a întins în față cinci-șase cartoane de hârtie. Unul era din China și avea copci negre, și în centru, cu numere roșii mari, se observa bine numărul 666. Al doilea carton era din Argentina și deasupra lui erau niște puncte și în dreptul lor se distingea bine numărul 666. O cutie lungă și îngustă era din Rusia, a patra din Africa, cu același număr deasupra.

L-am privit cu uimire și l-am întrebat pe Bătrân: „Cum vă explicați sfinția voastră că acest număr se impune în astfel de țări care nu se înțeleg între ele?” Și Bătrânul a clătinat din cap și a zis: „Spune-mi acum, ce comuniune poate să existe între China și Argentina, între Rusia și Africa? Am căutat să aflu răspunsul și i-am întrebat pe unii care puteau să afle astfel de lucruri din America. Și mi-au răspuns că există o structură internațională ce funcționează ca o organizație ascunsă și care promovează neapărat produsele care au deasupra lor numărul 666.

Prin urmare, în mod cert, l-am întrerupt, cei care pun numărul 666 pe produse sunt controlați de această organizație și astfel, promovându-și produsele, în fond lucrează pentru interesele organizației.

Bătrânul a fost de acord:

Întocmai!
Avva, l-am mai întrebat, le-ai spus mai înainte oamenilor că acestea sunt lucruri îndepărtate. Cât de îndepărtate sunt? Să spunem, noi le vom trăi?” Bătrânul a devenit foarte grav și mi-a răspuns:

Eu nu, tu însă da!

Avva, gândul însă îmi zice ceva: că
orice fenomen care precede venirea lui Antihrist, are nevoie de timp pentru pregătire, ca să se maturizeze și să se impună. În chip firesc această pregătire ar avea nevoie de multe decenii, nu-i așa?

Nu, a zis acesta clătinându-și negativ capul, cu cât ne apropiem de vremurile acelea, lucrurile vor deveni tot mai precipitate până când se vor termina să evolueze cu o rapiditate fulgerătoare. Televizorul nu va apuca să-i înștiințeze pe oameni de noile evenimente. Și toată această   lucrare va fi socotită ca un triumf al răului și al lui Antihrist, în timp ce în realitate Hristos va îngădui această evoluție, proniindu-i pe copiii Săi și scurtând vremea suferinței lor.”

După aceea a zâmbit.

Cât timp va mai dura?” l-am întrebat. „Eu le voi apuca?” , i-am cerut să-mi mărturisească. „Da, a zis Bătrânul mișcându-și capul, tu le vei apuca și le vei trăi!

Bătrânul Paisie mi-a mai făcut o mărturisire foarte folositoare:

Când va veni Antihrist, nu va încerca să-i înșele pe oameni și să facă uz în ascuns de numărul 666. Antihrist va fi vehiculul satanei, și satana nu cunoaște nimic din sensul libertății sau al drepturilor personale. Când va primi stăpânire de la Hristos, se va impune ca cel mai cumplit tiran dintre câți a cunoscut omenirea. Îți va cere să-l recunoști ca dumnezeu și să i te închini, și nu-i va păsa dacă dorești sau ești de acord. Atunci toate se vor umple de cutremur și de înfricoșare, pentru că diavolul va cere personal și conștient lepădarea de Hristos și acceptarea lui. Nu se va mulțumi cu starea de neutralitate și nu va exista eschivare. Ori îl primești și suferi părăsirea harului dumnezeiesc, ori te lepezi și vei fi aruncat în afara societății, cu toate urmările pe care le descrie Apocalipsa: cei care nu vor avea semnul lui Antihrist nu vor putea să vândă sau să cumpere nimic.

Și ce se va întâmpla cu aceștia, l-am mai întrebat pe Bătrân, vor muri de foame?

Ei, nici chiar așa, binecuvântatule, oamenii vor avea pâinea, măslinele, fructele lor, dar vai de cei care sunt învățați cu mese bogate, pentru că acestora nu le va fi de ajuns pâinea și măslinele și vor fi într-o grea dilemă!

Deoarece creștinii care au dus-o bine și au trăit în tihnă au născocit ideologia cripto-creștinismului și cred că a devenit evident faptul că un creștinism cu un asemenea conținut nu există. Aici se va aplica ceea ce Hristos a spus în Evanghelie: «Sau Mă mărturisești în fața cârmuitorilor și te primesc în Împărăția Mea, sau te lepezi de Mine și te las afară»”.

Vom răspunde în continuare la diferitele proteste ale creștinilor căldicei și ale celor care sunt cuprinși de cutremur, dându-le de asemenea și sfaturi despre cel mai bun mod de pregătire pentru această epocă a lui Antihrist.

Concluzia: Cei care se gândesc să arate supunere lui Antihrist cu scopul de a rămâne creștini în ascuns trebuie să știe că aceasta nu ține de duhul Bisericii și, in special, de acele vremuri în care cererea Bisericii va fi întărită și explicită. O asemenea mentalitate nu va fi acceptată nici măcar din pogorământ. Pe de altă parte, în mod sigur, victimele acestea, având o asemenea concepție, vor primi chiar și pecetea lui Antihrist, numărul 666, cu gândul că se vor pocăi mai târziu. Noi știm, însă, că Hristos nu va oferi posibilitatea de reabilitare oamenilor care lucrează în acest duh. Victimele acestea, făcându-și asemenea planuri și perspective, nu știu că pocăința este darul lui Dumnezeu și nu chestiunea lor personală.

Așadar, a-ți întinde mâna ca să ți se implanteze numărul 666 nu este un simplu eveniment personal, deși durează o clipă, ci acest moment, probabil, va hotărî nu numai celălalt rest al vieții tale, ci și veșnicia ta.

Prin urmare, trebuie să știm că în acel timp și noi care suntem acum atât de omenești și atât de mizerabili, ne vom schimba, pentru că harul lui Dumnezeu se va revărsa din belșug pe pământ, și ceea ce atinge harul dumnezeiesc se preface și devine de nerecunoscut.

Cu siguranță că venirea harului lui Dumnezeu în viața noastră este un eveniment minune, dar în acel timp va veni foarte des, și asupra multor oameni. Prin urmare, nu putem și nici nu este îngăduit să ne gândim astăzi ce vom face în acea vreme. Altele sunt datele acestei vieți și altele datele vieții aceleia. Și chiar și noi care suntem fricoși și egoiști în această viață, dacă rămânem lângă Biserică, harul dumnezeiesc ne va face martiri.

Ne temem pentru că nu știm ce este harul lui Dumnezeu.

Bătrânul Paisie sfătuia: „Nu vă entuziasmați de viețile sfinților, încercând să le urmați. Sfinții aveau prezent în viața lor harul dumnezeiesc și astfel își întăreau firea omenească. Harul dumnezeiesc dăruiește vitamine omului, și astfel poate să postească lesne. Acela, însă, care-i imită pe sfinți fără să aibă harul dumnezeiesc, se istovește, slăbește, și poate să-și piardă pentru totdeauna sănătatea. Altceva este să faci lucrare în prezența harului dumnezeiesc, și altceva fără acesta!

Ce înseamnă acum acest lucru? Că harul dumnezeiesc poate să facă din viața noastră o grădină, oriunde am trăi? Atunci, însă, așa cum a spus cineva în chip foarte fericit, am înota în foc fără să ardem.

Este un prilej bun aici să ne amintim de vedenia unui sfânt. Cândva, un om îmbunătățit, gândindu-se ce se va întâmpla la venirea Iui Antihrist, a fost purtat în epoca aceea și l-a văzut pe Antihrist în timpul unui ritual așezat pe tron înconjurat de mulțime. Atunci a sărit dintr-o dată un copil de 12 ani și a început să râdă de el. Antihrist s-a mâniat și a poruncit să i se închine. Copilul și-a bătut joc de el și Antihrist a poruncit să i se taie capul.

Prin aceasta Dumnezeu voia să arate sfântului său că Antihrist va fi batjocorit de către credincioșii iubiți ai lui Hristos. Dumnezeu va dărui și atunci harul oamenilor Săi și-l vor batjocori pe Antihrist. Acolo unde se va afla acesta, ei vor alerga cei dintâi ca să râdă de el, și după aceea să li se taie capetele. Antihrist, fiind batjocorit de oamenii lui Hristos, va fi cel mai umilit cârmuitor care a fost pe pământ.

Omul Iui Dumnezeu nu se teme, nici nu consideră vreo făptură ca fiind absolută. În momentul propice Dumnezeu îi va învăța pe oameni ceea ce trebuie să spună în modul cel mai potrivit,

Lucrarea în plan duhovnicesc va aduce nu doar cunoștința și capacitatea critică, ci și maturitatea personalității noastre duhovnicești. Aceasta înseamnă că noi postim, ne spovedim, ne împărtășim, ne rugăm, medităm, înfruntând în fiecare zi stilul vieții la care ne obligă societatea, care  ne împinge spre extenuare, spre deznădejde, spre melancolie și trândăvie, prin preocuparea pentru Dumnezeu. Prin urmare, noi exersăm prin toate cele mai de sus, iar Duhul Sfânt Se folosește de acest material ca să zidească în fiecare zi personalitatea noastră duhovnicească.

Paisie Aghioritul; Semnele vremurilor din urmă, mărturiile monahilor și ale închinătorilor

Distribuie
5 comentarii la „Lepădarea de Hristos va fi conștientă”
 1. Nu stiu de unde ati scos materialul, in mod sigur este Paisie Aghioritul dupa stilul direct de a spune pe sleau…

  Insa imi place schimbarea de ton.
  Cu ceva ani in urma, se acreditase ideea ca daca nu esti la nivel de cuvios sub nicio forma nu vei intelege inselarea si Antihristul ; adica noi, oamenii obisnuiti, eram candidati la pierzanie pentru ca nu am fi avut capacitatea mentala de a intelege. Mi se parea ceva absolut oribil.

  Insa se pare ca realitatea s-a schimbat, lucru reflectat si de aceasta postare. Atunci nu exista atata ura impotriva normalitatii, a familiei, a decentei si a lui Hristos. Acum exista Progresismul #rezist si in ei parca vedem chipul oamenilor de pe urma, acea societate dementa despre care vorbesc Sf. Parinti. Intr-adevar nu va intelege cine nu vrea sa inteleaga („nu au iubit Adevarul”), iar omului obisnuit, cuvios sau nu, i se va pune alegerea inainte, o alegere care va fi constienta. Probabil ca acum nu este intru totul constienta dat fiind procentajele groase care se vaccineaza fara sa clipeasca, fara sa constientizeze ca vaccinul e un Pre-Semn, constitutie infrastructura pe care Semnul va fi asezat iar Sistemul a amenintat de la bun inceput ca doar cei vaccinati vor mai avea drepturi, similar cu ce spune Apocalipsa despre Semn, ca doar cei cu Semnul vor putea vinde si cumpara.
  Insa cand va veni Semnul, alegerea va fi constienta.

 2. Doamne ajută!

  În lumina titlului, faptul că alegerea va fi conştientă, şi în virtutea faptului că articolul e postat in perioada asta cu dilema vaccinări – şi automat legate – întrebarea e, totuşi, cum putem lega conştient vaccinul de Antihrist? Nu că semnele n-ar fi acolo (de ce urmează după vaccin în special – dar nu sunt nişte certitudini, sunt nişte ipoteze), dar totuşi cel puţin pt mine lucrurile nu sunt clare încât să pot zice că alegerea e conştientă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *