Distribuie

Libertatea este o stare interioară. Și singurul responsabil ești tu și numai tu.

Am fost învățați, ca mereu altcineva să fie vinovat pentru sclavia noastră. Societatea, patimile, semenii noștri, îndatoririle, greutățile, bolile, moartea.

Să nu crezi, că toate acestea nu-i înspăimântă pe toți. Însă nici societatea, nici patimile, nici semenii noștri, nici greutățile, nici bolile, nici măcar moartea însăși nu sunt de vină.

Libertatea, este o stare interioară. Am văzut oameni care erau liniștiți, făcându-și datoria, atunci când societatea îi presa. Am văzut oameni care, acceptându-și patimile, luptând, au reușit să le învingă.

Am văzut oameni cu greutăți și boli, care fără multă gălăgie, cu credință și în liniște murmurau, iar cuvintele lor deveneau fapte. Am văzut oameni liberi care stăteau, în ciuda durerilor, în fața morții, a lor sau a celor iubiți, așteptând Învierea…

Libertatea este o stare interioară, Omule. Versurile ne învățau odinioară… ” Libertatea nu ți se va da în dar… Nu-ți va fi dată din milă… Tu, cu propriile mâini dacă poți, o vei lua„. Și sunt oameni pe care i-am văzut, și i-ai văzut și tu, învățându-ne cum să facem asta.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *