Distribuie

O călugăriță oarecare ce se afla într-o mănăstire, îndeletnicindu-se în posturi și în privegheri, de multe ori a înșelat-o vicleanul, închipuindu-se în înger de lumină. Și vorbea cu ea despre felurite lucruri și-i da răspuns la orice voia să-l întrebe.

Iar părintele cel duhovnicesc al călugăriței aceleia, întrebând-o odată, la mărturisire, cum petrece cu așezarea viețuirii celei călugărești, ea a răspuns: „Bine, cu rugăciunea ta, părinte al meu, sfinte„. Auzind el răspunsul acesta plin de mândrie, s-a scârbit și a sfătuit-o să nu mai zică un cuvânt ca acesta, ci, de-ar face toate faptele bune, să se smerească totdeauna și să zică cum că este păcătoasă, cum și altele asemenea. Iar aceea a zis: „Să știi, părinte, că îngerul Domnului vine din cer la mine, și mă cercetează, de aceea am zis așa„.

Însă duhovnicul, aducându-și aminte de graiul Apostolului, care zice că îngerul întunericului se închipuie în înger de lumină, i-a răspuns ei zicând: „Când va mai veni îngerul să te cerceteze, zi-i lui să-ți arate pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, și dacă te va asculta, cum vei vedea-o pe dânsa să te închini ei, zicând închinăciunea îngerească. Și dacă va sta până ce vei termina rugăciunea, Doamna noastră este, iar dacă se va pierde, să știi că nălucirea dracului este, și te-a înșelat pentru ca să te arunce în mare prăpastie„. Această sfătuire mântuitoare primind călugărița, a zis către cel ce socotea a fi înger, cuvintele ce s-au zis mai sus, la care acela a răspuns: „Destul este ție venirea mea de față, că nu ești vrednică să vezi cu ochii tăi trupești pe Împărăteasa a toate„. Iar aceea mai mult îl ruga pe el, ca să-i facă darul acesta.

Atunci, s-a arătat înaintea ei o fecioară cu chip bun și frumoasă ca o împărăteasă, căreia călugărița s-a închinat zicând heretisirea îngerească. Însă îndată acea nălucire diavolească, dacă a auzit cuvintele acelea, a pierit ca un fum și vânt și s-a prăpădit. Iar călugărița a rămas îngrozită, și a slăbit atâta, încât cu mare osteneală a putut să-și vină întru așezarea cea mai dinainte.

Când ne-ar veni vreo ispită de la diavol sau de la lume, sau și de la trup, nu este altă vindecare mai folositoare, decât mierea și nectarul: Iisus Hristos și Maria. Și cine le va chema cu credință, totdeauna va afla vindecare minunată, de toată ispita și de toată mâhnirea, după cum mulți au cunoscut cu adevărat în faptă. Amin.

din cartea: Minunile Maicii Domnului

Distribuie
3 comentarii la „Maica Domnului alungă pe dracul prefăcut în înger de lumină”
  1. ȘI ÎN ZILELE DE AZI SATANA LUCREAZĂ CU CEA MAI MARE PUTERE ȘI SE PREFACE ÎN FEL DE FEL DE ÎNGERI DE LUMINĂ, ÎN CLARVĂZĂTORI, ÎN GHICITORI CARE GHICESC ÎN HOROSCOP, ÎN ZODII, ÎN ASTRE ADICĂ ÎN STELE, ALȚII SUNT MAGICIAN CARE FAC TOT FELUL DE MAGII ADICĂ LUCRURI SUPRANATURALE DAR CU PUTEREA DEMONICĂ A DIAVOLULUI CUM AR FI MERSUL PE APĂ, AM VĂZUT LA ACCES DIRECT LA ANTENA1 LA EMISIUNEA ACCES DIRECT A SIMONEI GHERGHE CUM UN MAGICIAN MERGEA PE APĂ FĂRĂ SĂ SE SCUFUNDE ÎN APĂ ȘI SIMONA GHERGHE SE MINUNA, A RĂMAS UIMITĂ PENTRUCĂ NU ARE CREDINȚĂ ADEVĂRATĂ CI CREDE ÎN TOT FELUL DE GHICITORI ȘI FERMECĂTOR ȘI VRĂJITORI CA ȘI ACEST MAGICIAN CARE MERGEA PE APĂ CA PE USCAT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *