mântuirea sufletului
Distribuie

Gândiți-vă că trăim în vremurile cele mai grele pentru mântuirea sufletului! Gândiți-vă ca toți am rămas ca niște orfani de părinți, înstrăinați de țară și lipsiți de sufleteasca hrană!

Gândiți-vă că vrăjmașii credinței noastre s-au înmulțit mai tare ca altă dată și mântuirea noastră este mai primejduită: deci suntem răniți la suflet n-are cine să ne vindece, iar de suntem în cădere, nu mai era cine să ne ridice!

Acum este nevoie de mai multă unire și de frățească sprijinire. Chiar dacă nu suntem cu toții la un loc, dar cel puțin sufletește să fim uniți și să ne purtăm neputințele unul altuia cu îndurare. De este unul mai neputincios la suflet sau bolnav cu trupul, să nu-l împungem cu vorba și nici să-l clevetim la cei străini, ca nu cumva descurajându-l, să ne facem cu asta ucigător de frate.

Dacă putem să-l sfătuim duhovnicește, bine este, iar ca să-i vădim neputințele la alții, îndoită pagubă pricinuim: pe cel slab nu-l folosim și pe noi ne osândim.

Vădind pe fratele nostru, noi dăm pricină străinilor ca să ne asuprească mai rău, cu alte cuvinte noi singuri dăm armele în mâna străinilor ca să ne lupte mai tare și să ne ponegrească neamul nostru. Cu asta prind îndrăzneală și vrăjmașii credinței (comuniștii și ereticii) și ne vânează mai ușor.

Căci smintelile din noi, care se fac arătate, sunt armele cele mai puternice, pe care le dăm vrăjmașilor ca să ne lupte pe noi. Destul ne este nouă amarul de la străini și defăimarea, măcar între noi să nu ne sfâșiem și să nu ne împungem.

Purtați sarcina unul la altul și așa pliniți Legea lui Hristos!” strigă Sfântul Apostol Pavel. Dacă nu avem dragoste între noi, atunci nici pe Domnul nu-L avem cu noi (așa spune Sfânta Scriptură), căci Dumnezeu este dragoste și cea din urmă poruncă dată Sfinților Săi Ucenici a fost porunca dragostei. „Porunca nouă vă dau vouă, să vă iubiți unul pe altul, cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți unul pe altul„. (Ioan cap. 13, 14 ).

Sfăntul Ioan Iacob Hozevitul; Hrană duhovnicească

Distribuie
Un comentariu la „Mântuirea sufletului este mai primejduită în ziua de azi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *