vin. sept. 25th, 2020

Cuvânt de folos

Cuvintele sunt cărările faptelor

Mesaj pentru cei ce se tem de coronavirus

Scopul diavolului este să-L uităm pe Dumnezeu. De aceea ne și aruncă în griji peste măsură, în multe activități, în frământări, în dorințe obositoare, în nesațul de informație și în multe altele, ca să ne aibă mereu amețiți într-un dezgust duhovnicesc și să nu putem în nici un chip să mergem drept pe calea lui Dumnezeu.

Neliniștea ține doar de viitor, nu și de prezent. Uite, acum stăm acasă, mâncăm ceva bun, bem un ceai, vorbim lucruri frumoase și suntem liniștiți. Dar dacă acum gândul nostru pribegește prin viitorul incert, atunci neliniștea va începe să ne sufoce, ne va îngreuna inima. Și de unde vom ști, totuși, că vom mai trăi și mâine? Ajunge zilei răutatea ei, cum spune Hristos, să nu ne mai împovărăm și cu grijile incerte de mâine. „Astăzi” este a lui Dumnezeu, pe când „mâine” este al celui viclean. V-au părăsit vreodată Hristos și Maica Domnului în toți acești ani? Nu! Și oare vă va lăsa acum?

Dumnezeu are chiar și arhiva cu perii capului precum spune Scriptura: „Dar vă spun vouă, prietenii Mei: Nu vă temeţi de cei care ucid trupul şi după aceasta n-au ce să mai facă. Vă voi arăta însă de cine să vă temeţi: Temeţi-vă de acela care, după ce a ucis, are putere să arunce în gheena; da, vă zic vouă, de acela să vă temeţi. Nu se vând oare cinci vrăbii cu doi bani? Şi nici una dintre ele nu este uitată înaintea lui Dumnezeu. Ci şi perii capului vostru, toţi sunt număraţi. Nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.” ( Luca 12, 4-7 ). Și totuși Dumnezeu stă și se ocupă chiar și de perii capului, ceea ce este un lucru neînsemnat. Cu cât mai mult Se îngrijește de lucrurile esențiale din viața noastră, ca un Părinte iubitor!

Mai suntem îndreptați după toate acestea să fim neliniștiți? Roagă-te, deci, și nu-ți fie teamă de nimic.

„În iubire nu este frică, ci iubirea desăvârşită alungă frica, pentru că frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desăvârşit în iubire.” (Ioan 4, 18). Cel ce se teme nu îl iubește pe Hristos, mai bine frică de Dumnezeu decât frică de materia trecătoare sau de moarte. Să ne fie frică de păcat. De aceea trebuie să scăpăm de patimi și chiar acum avem prilejul acesta: să postim, să ne spovedim și să ne rugăm mai mult în acest post. Fără frică, fiindcă Dumnezeu este cu noi. Doamne ajută!

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap