Ortodox
Distribuie

Mesajul lui Dumnezeu pentru tine este că n-ar trebui să te întristezi așa de mult la vreme de necaz ci să te bucuri și să-i aduci Domnului mulțumiri.

Mesajul lui Dumnezeu pentru tine cel ce ești în necaz Fiul Meu! Eu sunt Domnul care te întărește în ziua necazului. Vino la Mine când ești necăjit! Din pricină că te rogi prea rar, mângâierile cerești se depărtează de la tine. Înainte de a cere cu stăruință ajutorul Meu, umbli să găsești ușurare și mângâiere în altă parte. Dar toate acestea nu-ți sunt de nici un folos, și, în cele din urmă, trebuie să mărturisești, că numai Eu pot să mântuiesc pe cei ce nădăjduiesc în Mine, și că, în afară de Mine, nicăieri nu se poate găsi sprijin puternic, sfat bun sau tămăduire desăvârșită.

Îndată ce furtuna a trecut însă, înviorează-te cu lumina îndurărilor Mele, căci Eu sunt lângă tine, zice Domnul, și-ți dau înapoi tot ce ai pierdut, ba încă și mai mult.

E ceva cu neputință la Mine? Mă asemăn Eu, oare, cu cei care făgăduiesc și nu împlinesc?!… Unde este credința Ta? Fii hotărât și neclintit! Nu te lăsa, fii curajos, căci îți voi trimite mângâiere cât de curând. Așteaptă-Mă, așteaptă-Mă, că voi veni și te voi mântui… Ceea ce te tulbură este o ispită, iar ceea ce te înspăimântă, o frică zadarnică. Ce folos să te îngrijești de ceea ce va fi de-acum înainte, de ceea ce nu poți cunoaște? Tot mai amar te amăgești. Ajunge zilei răutatea ei! Ce poate fi mai nesocotit și mai zadarnic decât să te bucuri, sau să te întristezi de lucrurile viitoare, care poate că nu se vor întâmpla niciodată?

Negreșit că omul din firea lui, este jocul închipuirilor minții sale; dar când te lași dus cu ușurință de amăgirile vrăjmașului, înseamnă că ești slab la suflet. Lui nu-i pasă dacă ne amăgește cu fapta sau cu gândul, dacă ne fură sufletul cu bucuria bunătăților văzute, sau cu frica de relele ce vor veni. Inima ta să nu se tulbure și să nu se înfricoșeze! Crede în Mine și ai nădejde în mila Mea! Când socotești că adeseori ești departe de Mine, atunci sunt foarte aproape de tine. Când crezi că ai pierdut totul, atunci ai prilejul să dobândești mai mult. Nu poți zice că ai pierdut tot, când nu ți s-au împlinit dorințele! Nu judeca lucrurile prea în grabă, nu te întrista de orice întâmplare, oricât de grea ar fi și nu te tângui, ca și când ai fi pierdut orice nădejde de scăpare.

Nu te gândi că te-am părăsit cu totul, când te las fără ajutor câtăva vreme, sau când te lipsesc de mângâierile Mele; numai așa vei ajunge în împărăția cerurilor. De bună seamă că e mult mai bine pentru tine și pentru toți slujitorii Mei să treceți prin suferințe și necazuri, decât să vă meargă toate după pofta voastră. Cunosc adâncul inimii tale și știu deci, că e folositor pentru mântuirea ta să fii uneori strâmtorat, ca nu cumva râvna ta să slăbească și căpătând o putere nebună în tine, să te crezi mai bun decât ești. Ceea ce ți-am dat, pot să-ți iau înapoi și iarăși să-ți dau cât voiesc.

Ceea ce-ți dau este al Meu; ceea ce-ți iau, nu este al tău, căci de la Mine se pogoară tot binele și tot Darul desăvârșit. Când îți trimit vreun necaz sau vreo amărăciune, nu cârti și nu te întrista, căci într-o clipă îți iau povara și-ți schimb întristarea în bucurie. Orice aș face cu tine, Eu rămân tot drept și vrednic de laudă.

Dacă judeci după dreptate și cu înțelepciune, niciodată n-ar trebui să te întristezi așa de mult la vreme de necaz, ci să te bucuri și să-Mi aduci mulțumiri. Dimpotrivă, singura ta bucurie trebuie să fie când adeseori te necăjesc: „Precum M-a iubit pe Mine Tatăl, așa vă iubesc și Eu pe voi”, astfel am zis către ucenicii Mei, când i-am trimis, nu ca să guste dulcețile lumii, ci ca să rabde ocări, nu ca să se ospăteze, ci să muncească, nu pentru ca să se odihnească, ci pentru ca să aducă roade în răbdare.

Nicodim Măndiță; Învățături despre rugăciune

Distribuie
2 comentarii la „„Mesajul lui Dumnezeu” în ziua necazului tău”
  1. AM INTELES CE ZICE BUNUL DUMNEZEU DAR CAND CINEVA ITI FACE UN NECAZ NU POTI SAL UITI DE SI TATAL CERESC EL A FACUT ASTA MIA DAT DE INTELES CA TOTUL VA FI BINE SI VOI PRIMI INAPOI CE MI SA LUAT PT ASTA NU MANII PE CEL CE MIA FACUT RAUL DAR ASTEPT MANGAERE DE LA BUNUL DUMNEZEU AMIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *