Distribuie

Într-un oraș al Coloniei, Vune cu numele, era un preot ce se numea Petru, om desfrânat și cu rău nărav, care pentru faptele lui cele necinstite și urâte a fost spânzurat afară de casa lui. Și o țiitoare a lui, Aglaida cu numele, s-a înfricoșat și îngrozit atât de mult când l-au spânzurat, încât a lăsat lumea, și ducându-se într-o mănăstire s-a făcut călugăriță.

După vreo câteva zile, stând ea la fereastra chiliei, a văzut afară, într-un izvor, că sta un drac în chip de tânăr, care a sărit la fereastră ca să o răpească. Iar ea, îngrozită, a căzut înapoi, și lovindu-se cu capul de pământ, în grabă s-au adunat surorile, și au ridicat-o ca pe moartă, și au pus-o pe pat.

După o vreme, vindecându-se puțin, a venit iar dracul și i-a zis: „Aglaido, preaiubita mea, ce ți-am făcut de te-ai lepădat de mine? Eu ți-am săvârșit toate voile tale, și tu m-ai urât. Întoarce-te la lume și eu îți voi da ție de bărbat un boier bogat, ca să te învrednicesc de multe bunătăți. Să mănânci bucate bune, să bei și să ai toate voile trupului; să nu șezi aici, nepriceput-o, ca să mori mai înainte de vreme cu atâtea postiri, privegheri și rele pătimiri„. Răspuns-a ea zicându-i: „Piei de la mine, vrăjmașule al adevărului, că niciodată nu voi mai face voia ta, ci mai vârtos voi plânge și mă voi tângui pentru vremea în care, ca o nepricepută ți-am slujit ție„.

Atunci dracul s-a făcut nevăzut, însă după puțină vreme iarăși a venit și tot asemenea de mai multe ori îi făcea supărare. Iar călugărițele au sfătuit-o ca să aibă la chilia ei puțină agheasmă, și când va veni ispititorul, să o verse asupra lui și să-l izgonească cu semnul cinstitei Cruci. Și așa a făcut. Când a aruncat agheasma, vrăjmașul a fugit, însă după puțină vreme iarăși s-a întors.

Atunci o soră mai pricepută a sfătuit-o ca atunci când va mai vedea pe dracul, să cheme numele Preasfintei Stăpânei noastre și să zică închinăciunea îngerului, adică aceasta: „Bucură-te, ceea ce ești cu dar dăruită, Marie, Domnul este cu tine„, și celelalte. Acestea zicând Aglaida către dracul, a fugit îndată cu atâta grabă, ca și cum l-ar fi gonit un fulger sau o văpaie ce l-ar arde, s-a făcut nevăzut și mai mult n-a îndrăznit ca să se apropie de ea, nici să se mai arate cumva. Și așa s-a săvârșit Aglaida în mănăstirea aceea cu petrecere plăcută lui Dumnezeu.

Câți aveți vreo ispită de la vrăjmașii cei de gând (draci) sau de la cei trupești, să știți că altă doctorie nu este mai folositoare decât numele Ei cel prealăudat și minunat, chemat fiind cu evlavie și cu credință. Amin

din cartea: Minunile Maicii Domnului

Distribuie
Un comentariu la „Numele Fecioarei Maria pierde și izgonește pe draci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *