Paisie Aghioritul
Distribuie

Deoarece înregistrarea magnetică a fragmentelor n-a putut să redea în chip deplin cuvântul oral al Bătrânului, arn încercat să redăm sensul mai exact adăugând înăuntrul parantezelor cuvinte și fraze care nu se aud clar sau nu sunt ușor de înțeles din context, ori din tonul glasului său, ca și din idiomul lexical al Părintelui. Este lesne de înțeles că textul din afara parantezelor a rămas neschimbat.

Părintele Paisie: Noi, oamenii, în aceste vremuri grele trebuie să dămexamene, este nevoie ca fiecare să se cerceteze în ceea ce face. Totuși, văd nepăsare, mai ales legată de faptul că (unii nu vor) să afle că va fi a douaVenire, pentru că se îngrijorează și de aceea nu pot să petreacă. Ai înțeles ce se întâmplă? (Aceasta este pricina …nu vor să audă ceva care să-i deranjeze!

În vechime, să zicem, se auzea: „Va trece o cometă!” și (deîndată) oamenii se cutremurau. Își ziceau: „Ia să fim cu băgare de seamă! Este posibil să murim, de aceea să ne pregătim, să ne spovedim, să facem o faptă bună!” Și începeau de aici înainte să se pregătească. (Sau auzea): „Va fi război!” și se pregăteau.

Acum nu vor să mai audă despre a doua Venire, nu doresc să afle că va veni (vreodată) Antihrist. De ce oare?! Ca să-și petreacă viața! Ai înțeles ce se întâmplă? Pentru că nu pot să primească vestea, această dispoziție sufletească greșită îi pierde. Oamenii nu mai valorifică feluritele evenimente pentru mântuirea lor, vezi, cam așa stau lucrurile…!

Credinciosul: Sfinția Voastră cum priviți aceste schimbări din Europa?

Pr. Paisie: Uite, în spatele acestei Uniuni Europene de acum se ascunde dictatura acesora, …a sioniștilor Ai înțeles ce se intâmplă? Dar Dumnezeu va valorifica în bine (răul care plănuiesc să-l facă), adică vor trece, (se vor dezmembra) și aceștia. Statele comuniste din Uniunea Sovietică câți ani au durat? Au lucrat aproape 73 de ani și n-au rezistat nici măcar 70-72 de ani. Sioniștii de acurn știi de câți ani lucrează? De 230 de ani! Dar aceștia nici măcar șapte ani nu vor dura!

Credinciosul: Dacă intrăm în Uniunea Furopeană, pentru că urmează să intre și Cipru, ne este de folos, părinte, nouă, grecilor, ortodocșilor?

Pr. Paisie: Cine te ascultă pe tine sau pe mine? Fie că-ți este de folos, fie că nu-ți este, cine te aude?

Credinciosul: Dacăsuntem credincioși tradițiilor noastre, Ortodoxiei, putem să le fim de folos.

Pr. Paisie: Uite cum stau treburile! Știi ce se întâmplă? Răul este următorul: te vor lăsa liber să faci ceea ce vrei, dar vor forța lucrurile. Adică, îți vor zice: „Crede în orice vrei!” dar te vor arunca Ia coșul lor de gunoi, te vor duce acolo unde voiesc. Tu doar să intri în coșul lor de gunoi și să crezi în tot ceea ce vrei!… Eu te duc acolo unde voiesc, tu poți să crezi în ceea ce dorești! Da! da! … vezi, mai târziu acest sistem satanic va strânge șurubul! Acolo, în spatele lui se ascunde dictatura sioniștilor. Acești sioniști de ani de zile lucrează ca să guverneze întreaga lume, prin masonerie, prin toate celelalte…

Bine, să zicem că (oamenii până acum au fost îndreptățiți puțin, că n-au avut habar de ceea ce se întâmplă), pentru că sioniștii au lucrat în ascuns. Acum însă, prin răspândirea vădită a numărului 666 și prin toate celelalte lucruri care se descoperă, nu-și pun puțin problema? Pentru că aceste coduri de bare și numerele 666 pe care le au nu ajută în munca cu computerul, așa cum se pretextează, chipurile, că cifra 6 devine și 9. În această privință, japonezii au găsit un sistem care folosește pentru redarea procesării computerului numărul 555, dar cu toate acestea se fac că nu-i interesează. Având în vedere starea generală a lucrurilor, și fără ca Sfântul Evanghelist Ioan să consemneze că numărul 666 este al lui Antihrist, un credincios va înțelege tot ceea ce se întâmplă.

Acești sioniști de acum vor să țină în mâna lor toată economia mondială. Prin sistemul de îndosariere de la Bruxelles dețin această fiară pe care o numesc ei înșiși „fiară,” având posibilitatea să țină sub supraveghere șase miliarde de oameni. Patru-cinci miliarde, cât mai are lumea astăzi? Dar ei au și această marjă. Deci, prin această computerizare ne vor îndosaria pe toți, vor avea și toată economia în mâna lor, iar prin pecetea pe care vor s-o pună încetul cu încetul, ne vor urmări. Prin satelit vor urmări și peștele de 30 cm în ce ocean se află. Până și peștele de 30 cm este ținut sub observație! Astfel îl urmăresc pe orice om, unde se află, cu toate datele lui, cu toată starea lui economică. O asemenea dictatură pe care se gândesc s-o facă doar diavolul putea s-o plăsmuiască. Ai înțeles ce se întâmplă?

În final, Antihristul va mânca o papară de la Hristos, va fi dat la o parte. Doar primii trei ani și jumătate vor fi grei. Cei trei ani și jumătate de la începutul stăpânirii lui vor fi ușori! La sfârșit, după șapte ani, va merge la plimbare!

Credinciosul: După anul 1992 va începe prima jumătate de trei ani și jumătate, Părinte?

Pr. Paisie: Acum nu încerca să afli vremea când se va întâmpla aceasta! Ceea ce pot să-ți spun este că ultimii trei ani și jumătate din stăpânirea lui Antihrist vor fi cei mai grei. Uite, în America acum foarte mulți câini au fost pecetluiți și sunt urmăriți. Toate animalele cipuite au un emițător care trimite semnale și stăpânii știu despre fiecare câine unde se află, iar când doresc, pot să-l și omoare. Același sistem îl aplica și oamenilor. Vor ști unde se află orice om pecetluit, pentru că va avea emițător sau pe mână, sau pe frunte, care va trimite informația. Prin urmare, toate datele omului vor fi în computerul de aici, emițătorul va transmite din locul unde este, și astfel vor cunoaște lucrarea fiecăruia și locul unde se află în orice moment. La o asemenea dictatură doar diavolul ar fi putut să se gândească!

Și urmează ca prin tot acest sistem să te silească după aceea să nu poți, așa cum spune Sfântul Evanghelist Ioan, „nici să vinzi nici să cumperi”. La început vor desființa banii. Dacă lucrezi, vei apăsa un buton ca să primești soldul și să faci plățile. Operațiile în sold se vor face automat: depunerea salariilor și ridicarea cheltuielilor se vor realiza fără ca banii să treacă prin mâinile tale. Și după aceea, de la card, (se va consacra acest card ce va înlocui banii) vor zice: cardul se pierde, se fură, prin urmare trebuie să facem ceva mai bun, să punem și numărul de cod printr-un însemn pe cap, sau pe mână, încât să nu poată fi pierdut sau furat.

Credinciosul: Adică, să spunem mai simplu, Părinte, aceste computere în general sunt dovada prezenței lui Antihrist?

Pr. Paisie: Nu, uite, ei folosesc computerele ca să sufoce lumea! De aici vezi că năzuiesc să pecetluiască lumea, să pună pecetea lui Antihrist. Ai înțeles? S-o supună lui Antihrist! Este ca atunci când se întâmplă război: caii, catârii sunt rechiziționați și însemnați cu un fier încins, ai înțeles?

Credinciosul: Adică lucrarea lor se ușurează însemnând persoanele pe care le doresc?

Pr. Paisie: Acum trebuie să se refuze, omul să refuze pecetea, chiar și buletinul. Să zicem, dacă nu-mi cereau semnătură pe buletin, vreau să spun că-mi dădeau o hârtie și ziceau: „Acesta este buletinul tău!” nu-mi păsa. Dar când semnul diavolului este pe buletinul meu, cum să semnez? Nici buletinul cel nou primit în acest fel nu este puțin, adică să primesc semnul diavolului 666! Atunci de ce mai vorbește Evanghelistul Ioan? De ce mai spun Sfinții Părinți? Ai citit acolo câte ceva? Sunt lucruri limpezi, adică este lepădare!

Credinciosul: Oare este cu putință ca un număr să joace un rol atât de important în mântuirea omului?

Pr. Paisie: (cu tărie în glas și cu multă durere): Măi, copile! N-ai înțeles nimic din ce ți-am spus! Când acest număr 666 este simbolul diavolului, când Sfântul Evanghelist Ioan spune că acesta este pecetea, tu spui acum că nu joacă niciun rol in mântuirea ta? Până acum am dat vreo importanță acestui lucru? Adică ne-a preocupat de folosirea numărului 666 ca fiind al satanei? Dar acum, când vedem că toate lucrurile merg într-acolo, încât să nu mai poți nici să vinzi, nici să cumperi, că banii vor dispărea, că toate acestea se pregătesc, nici în acest moment să nu dăm importantă?

Uite, înainte cu doi-trei ani, am  spus aceste lucruri cuiva din America, unui profesor universitar, ba mai mult, i-am scris și vreo două-trei pagini și i le-am dat. Și acum de curând, să fie opt luni, mi-a trimis o scrisoare: „M-am întors de la un Congres din Europa și când am ajuns la Toronto mi-am amintit de lucrurile pe care mi le-ați spus cu doi-trei ani în urmă. Acum ne cer in loc de card să ne însemneze pe mână sau pe frunte!”

– Știi acest lucru? Dacă acolo fiind, nu le știi, de ce nu te convingi și te contrazici? Acum toate merg intr-acolo, planul lor este așa cum am spus mai înainte. Veți vedea că vor spune și la televizor: s-a pierdut cardul unuia, a fost furat cardul altuia, și oamenii, ca să găsească calea cea mai sigură, trebuie să alerge acolo ca să primească pecetea. Adică apare ca un fel de serviciu făcut oamenilor! Ai înțeles ce se întâmplă? A spus-o limpede evanghelistul Ioan, cum să nu se consemneze lucrurile acestea? Vai, copiii mei, este pecetea diavolului! (O veți primi? Știți ce înseamnă?) Este ca și cum te lepezi de pecetluirea sfântă, de Botez, și primești o altă pecete! Aceasta înseamnă că te lepezi de Hristos și-l primești pe diavolul, fiul meu!

Paisie Aghioritul; din cartea: Semnele vremurilor din urmă

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *