Distribuie

Sfântul Efrem Sirul spune despre cercetarea Domnului și necazurile vieții următoarele: Fie va trimite sabie, fie boală, fie foame, fie moarte, fie altceva din cele care sunt considerate de noi ca fiind neplăcute, toate sunt trimise pe pământ pentru înțelepțire și pentru îndreptare, ca oamenii să-și adune mintea întru evlavie și credință, căci fiecare generație are nevoie de pedagogie, prin cercetarea Domnului. Dacă unii arată nesimțire față de evlavie, cu toate că au parte de frici sau temeri, cum nu-și vor întoarce cu atât mai mult mintea lor spre ateism, dacă nu ar avea loc în mod desăvârșit cercetarea lor din partea Domnului?

Slavă lui Dumnezeu, singurul Înțelept, Care știe să scoată dulce din amar și astfel să îmbogățească cunoștințele noastre din nesfârșita Sa dragoste către noi. Ne biciuiește prin necazuri și ispite, ca să poată să ne tragă lângă El, căci știe că prin necazurile acestei vieți omul rămâne lângă El și se mântuiește.


Viața tihnită este foarte primejdioasă pentru mântuire, iar în cei ce trăiesc în odihnă nu sălășluiește Duhul lui Dumnezeu, ci al diavolului, așa cum spun Părinții.


Pentru aceasta în necazurile acestei vieți trebuie să avem răbdare și mulțumire, căci Dumnezeu în amândouă virtuțile Se odihnește. Fie ca Domnul să ne dea multă răbdare în necazurile vieții noastre, pentru a mulțumi întru toate Bunului nostru Proniator. Amin.

Distribuie
Un comentariu la „Prin necazurile acestei vieți omul se mântuiește”

Comentariile sunt închise.