O cale ușoară de pocăință prin care poți scăpa de povara păcatelor este să te rogi la Dumnezeu mereu.
Să te rogi în fiecare ceas. N-o întrerupe. Nu fi nesârguincios. Nu înceta să chemi iubirea de oameni a lui Dumnezeu. Iar Acela, dacă stăruiești, nu te va nesocoti, ci îți va ierta păcatele și îți va da tot ceea ce îi ceri. Dacă te ascultă mulțumește-I și continuă să te rogi.
Dacă iarăși nu te ascultă, nu numai că nu trebuie să deznădăjduiești, ci trebuie să te rogi și mai stăruitor. Nu spune: „Am făcut multe rugăciuni și nu s-a întâmplat nimic„, căci și asta spre binele tău se face. Adică, deoarece Dumnezeu știe că ești nesârguincios și nepăsător și că, dacă vei dobândi prin rugăciune cele de care ai nevoie, vei înceta să te mai rogi, amână să-ți dea ceea ce-I ceri, pentru a te face stăruitor în rugăciune și pentru a comunica mai des cu El.
Întrucât dacă nu te rogi atunci când te afli într-o situație grea, ce vei face când toate-ți vor merge bine?
Așadar Dumnezeu se preface că nu te aude, spre binele tău, ca să te facă să nu părăsești rugăciunea. De aceea, continuă să te rogi, nu fi nesârguincios. Nu subaprecia puterea rugăciunii, care poate izbândi multe. Și faptul că ea contribuie la iertarea păcatelor, află-l din Sfânta Evanghelie. Ce se spune acolo?
Împărăția cerurilor se aseamănă unui om care a închis cu ușa casei sale și s-a așezat împreună cu copiii săi să doarmă. La miezul nopții a venit cineva ca să-i ceară pâine. A bătut la ușă și a strigat: „Deschide-mi, căci am nevoie de pâine„. Cel dinăuntru i-a răspuns: „Acum ușa e încuiată și copiii mei sunt în așternut cu mine, nu pot să mă scol să-ți dau…„. Celălalt, însă, a continuat să bată cu stăruință. Gazda i-a spus din nou: „Nu pot să-ți dau pâine. Ne-am culcat„. Dar vizitatorul stăruitor n-a plecat. A rămas acolo bătând la ușă. Ce să facă atunci gazda? „Sculați-vă„, le-a zis copiilor săi, „dați-i ce cere ca să plece și să ne lase în pace” (parafrază la Luca 11, 5-8).
Ce înveți de aici? Să te rogi la Dumnezeu mereu și să nu-ți pierzi curajul. Și dacă nu primești ceea ce ceri, să stăruiești în rugăciune, până ce vei primi.
Comentariile sunt închise.