Distribuie

În toate luați pavăza credinței, cu care veți putea să stingeți toate săgețile cele arzătoare ale vicleanului.” (Efeseni 6, 16)

Odată sfântul Nifon, după rugăciune, a avut următoarea vedenie: A văzut un câmp mare deopotrivă în lung și în lat, și în care stăteau mulțime de diavoli despărțiți în cete, așa că erau toți trei sute șase zeci și cinci de cete, după numărul păcatelor celor grele. Un arap prea întunecat număra oștirile, rânduind cetele ca la război și zicând:

— Priviți spre mine și nu vă temeți de nimic, pentru că puterea mea va fi cu voi!

Unul dintre diavoli a adus mulțime de arme de diferite feluri și le împărțea la cete. Apoi dând diavolul fiecărei cete descântece și farmece, le-au trimis peste tot pământul, asupra Bisericii Lui Hristos. Văzând aceasta fericitul Nifon, îndată s-a auzit glas către dânsul:

— Întoarce-te, Nifon, către răsărit și privește. Întorcându-se el, a văzut un câmp curat și frumos unde erau mulțime fără de număr din cei cu haine albe, mai mare mulțime decât a arapilor cu mii de mii, pregătiți toți ca de război. Apoi a venit un bărbat oarecare mai luminat decât soarele și le-a zis:

– Așa vă poruncește Domnul Savaot să vă duceți în tot pământul, ca să ajutați creștinilor și să păziți viața lor. Cuviosul văzând aceasta a preamărit pe Dumnezeu, care ajută creștinilor Bisericii Sale.

protos. Nicodim Măndiță; Credința, Nădejdea și Dragostea

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *