lucrările diavolului
Distribuie

Diavolul se mai numește și potrivnic pentru că și pe Dumnezeu Îl vorbește de rău înaintea oamenilor, și pe noi ne vorbește de rău înaintea lui Dumnezeu, ponegrindu-ne totodată și pe noi, oamenii, unii înaintea altora. Aceasta este una din lucrările diavolului – defăimarea.

Altădată, pe Iov l-a defăimat dinaintea lui Dumnezeu, spunând: „Oare degeaba se teme Iov de Dumnezeu?” (Iov 1,9), dar și pe Dumnezeu dinaintea lui Iov, pe care l-a întărâtat împotriva Lui, spunând: ”Focul lui Dumnezeu a căzut din cer” (Iov 1,16). Nu l-a defăimat el, iarăși, pe Dumnezeu, în fața lui Adam, când a spus că ”se vor deschide ochii” (Facere 3,5) și nu-L defăimează și astăzi pe Domnul la mulți dintre noi, spunând: ”Nu Dumnezeu le poartă de grijă tuturor celor pe care le vedeți, ci a lăsat în seama demonilor toate câte sunt la voi„.

Pe Hristos, de asemenea, L-a defăimat în fața multor iudei, numindu-L amăgitor și vrăjitor.

Poate va voi cineva să afle cum lucrează diavolul. Când nu găsește o minte îndumnezeită, când nu găsește un suflet înțelept si cuminte, ce nu nesocotește poruncile Domnului și păzește cele arătate lui, îl robește si apoi se depărtează. 

Dacă Adam ar fi păzit porunca dată lui de Dumnezeu: „…în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit” (Facere 2,17), n-ar mai fi pătimit toate câte le-a pătimit.

Sfântul Ioan Gură de Aur; Diavolul și magia

Distribuie
5 comentarii la „Una dintre lucrările diavolului”
  1. Doamne sa nu lași pe ce-l rău să chinuiască, sufletul meu chiar daca așa mi-ar fi scris,doar tu poți umbla la soarta mea

  2. Doamne te rog nu-i permite celui rău,sa cheltuiască sufletul meu chiar dacă Mio fi scris așa ceva mulțumesc doamne, deși sunt o păcătoasă intre păcătoși nu am pe nimeni afară de tine, slavă ție doamne Dumnezeu meu

  3. Doamne tu poți să stai cu picioarele pe capul satanei și să-l strivești atunci cînd va veni ciasul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *