Distribuie

– Părinte, sunt creștini ortodocși care aleargă la vrăjitori și la cei care deschid pravila. Se poate așa ceva?

– Cei care deschid pravila, călugări sau preoți de mir sau maici, au căzut din dreapta credință. Aceia se cheamă ghitii, adică vrăjitori cu lucruri sfinte. Cine se duce la cei care deschid pravila, 10 ani nu se pot împărtăși. Iar cel care deschide pravila, dacă-i preot sau călugăr, este anatema și este despărțit de Biserică, pentru că face vrăji cu lucruri sfinte.

Ai văzut că vine câte o babă ca să te înșele și să te ducă în iad: „Hai să-ți descânte baba!” Cu ghiocul, cu cărți, să-ți facă de „ursită”; că ai să te măriți, că are să te ia cutare, cutare. N-ați pățit de acestea?

Și numai vezi că baba face cruce la descântece și o auzi că zice „Tatăl nostru” și apoi descântă. Iar la urmă zice: „Descântecul de la mine, leacul de la Maica Domnului!” Auzi ce zice sluga diavolului? Auzi satana cum amestecă otrava cu mierea, ca să te ducă în fundul iadului? Dar ce legătură are Maica Domnului cu descântecul babei? Biserica condamnă pe descântători: „Cei ce caută în bobi, cei ce caută în cafea, cei ce caută în cărți, cei ce sting cărbuni, cei ce caută în palme – chiromanția -, sunt opriți 7 ani de la Sfânta Împărtășanie”.

Cei care sunt vrăjitori, care fac de ursită, care umblă să ia mana de la animale, aceia sunt opriți 12 ani, iar fermecătorii, 25 de ani. Sunt 13 feluri de vrăjitorii și toate sunt date anatema de Biserică.

Voi când veți auzi că unul deschide cartea, să fugiți ca de satana de el, că acela-i ghitiu, vrăjitor cu lucruri sfinte. Și baba care face cruce la descântece este tot ghitie, tot diavolul o ține, ca să te înșele pe tine. „Măi, dar n-a fi păcat! N-a fi păcat, că baba a zis Tatăl nostru și a făcut curce!”

Auzi cum amestecă diavolul otrava cu mierea și lumina cu întunericul, ca să te ducă în iad? Ce legătură are Crucea sau Maica Domnului cu vrăjitorii și fermecătorii toți sunt anatema, despărțiți de Trupul lui Hristos, care este Biserica!

De asemenea, sunt anatema cei care fac descântece cu tunete, cei care vrăjesc cu stelele, alungătorii de nori, vrăjitorii de mațe, cei care vrăjesc cu păsările. Noi le avem toate în rânduielile Sfântului Ioan Gură de Aur.

Toți sunt fermecători, care iau mana la vaci și la câmp cu puterea drăcească. La aceștia slujesc anumiți diavoli, numiți pitonicești, care ghicesc viitorul, și diavoli arhiconi, care știu Scripturile. Iar cei ce deschid cărțile se cheamă „ghitii”, vrăjitori cu lucruri sfinte, pe limba grecească. Grecii au esența Ortodoxiei. De la greci au luat credința ortodoxă atâtea țări și rușii, care în anul 1988 au făcut mileniul de la încreștinare.

De aceea vă spun să nu primiți în casa voastră vrăjitori, țigănci cu ghiocul, cu cărțile de joc; să nu-ți vină să-ți ghicească și să te înșele. Ia un ciomag și zi: „Fugi, diavole! Pleacă din jurul casei mele!”

Să nu vă înșelați, că nici o legătură nu are lumina cu întunericul.

Ai văzut pe marele Apostol Pavel, când a intrat în orașul Filipi? Conducătorul orașului Filipi avea vrăjitoare „ghitie”. Știți voi ce înseamnă ghitii? Sunt diavoli pitonicești și spun ce are să fie mâine, poimâine; ei ghicesc viitorul.

Era o fată fecioară în Filipi și a intrat un diavol în inima ei. Când intra în inima ei diavolul pitonicesc, care ghicește viitorul, ea făcea mare venit stăpânilor săi.

Iar când a intrat Apostolul Pavel cu Sila în orașul Filipi, satana a cunoscut că sunt apostoli și a început să strige prin fata asta: „Acești oameni sunt de la Dumnezeu și ne vestesc nouă calea mântuirii!” Auzi cum a spus adevărul?

Și cum făcea această fiică stăpânită de diavoli? Avea un scaun cu trei picioare și stătea pe el; pe dedesupt intra diavolul și ea stătea până se umplea de duh pitonicesc și spunea cele viitoare – adică ce o să fie peste un an, peste o lună – și câștiga pentru stăpâni, că era slujnică la stăpâni, și făcea mare câștig domnilor ei.

Dar Pavel Apostolul a spus: În numele lui Iisus Hristos îți spun: Taci și ieși dintr-însa! Nu-i nevoie să ne vestească pe noi diavolul.

Ea a căzut pe spate și a rămas bolnavă și a vindecat-o Pavel. S-au dus repede slugile la mai marele orașului din Filipi: „Uite, au venit doi din aceia de-ai lui Hristos Cel răstignit și, gata, fata dumneavoastră a murit și nu mai poate spune vrăjile și ghiciturile ei!” Dar ea nu murise, ci numai a ieșit dracul pitonicesc din ea.

Atunci s-au mâniat stăpânii și au prins pe Pavel și pe Sila și i-au băgat legați cu lanțuri în temniță, cu picioarele în butuci, și i-au bătut. Iar Pavel și Sila la miezul nopții s-au sculat de la rugăciune, cum puteau așa legați, și se închinau. Când se închinau ei, s-a cutremurat temnița, s-au deschis toate ușile și au căzut toate lanțurile de pe ei, iar cei care păzeau temnița au scos sabia să se junghie. Și Pavel a spus: Nimeni să nu plece! Nu vă faceți seama! Toți suntem aici; și au căzut lanțurile de pe toți deținuții. Voi nu citiți Faptele Apostolilor?

Atunci mai-marele orașului Filipi a venit și a spus: „Doamne, acei doi care i-ați băgat în temniță, care au scos diavolul din fiica dumneavoastră, s-au rugat și s-a cutremurat temnița și s-au dezlegat toți care erau închiși în temniță. Noi era să ne omorâm, crezând că au scăpat. Iată, am văzut și pe îngerul Domnului care a venit la cei doi Apostoli la miezul nopții și s-a cutremurat temnița din temelii.”

Și a venit mai-marele temniței. Când a văzut pe toți dezlegați, a întrebat:

– Oameni buni, cine sunteți?

– Noi suntem apostolii lui Iisus Hristos! Noi am scos diavolul din vrăjitoarea aceea care ghicea la oameni, că înșela toată lumea, pentru că avea duh pitonicesc într-însa.

Apoi temnicerul a spus către Pavel: Ia și mă botează și pe mine că și eu cred în Dumnezeul vostru! Atunci a crezut în Hristos mai-marele temniței cu soția lui și l-a botezat pe el și casa lui. Și au dat drumul la apostoli să predice Evanghelia în toate părțile.

Dar pentru ce i-a băgat pe ei în temniță? Pentru fiica aceea din care a scos demonul cu care ghicea viitorul, și alții sunt arhicondri, care știu Scriptura pe de rost. Aceștia se bagă în oamenii eretici și la sectari și-i fac să înțeleagă Scriptura pe dos, nu așa cum trebuie.

Voi știți că acum la sfârșitul lumii o să iasă înaintemergătorii lui Antihrist și au să facă minuni și semne mari?

Dacă tu acum crezi în acești nebuni și îndrăciți, ce-o să faci când ai să vezi că vine înaintea ta și din paie uscate are să-ți facă pâine caldă; și din viță uscată o să facă să curgă vinul cel mai bun și ai să vezi munții că pleacă?

Vezi sectarii? Sunt înaintemergătorii lui Antihrist, că strâmbă credința. Aceștia care strâmbă dreapta credință sunt înaintemergătorii lui Antihrist orice sectă ar fi. Păziți-vă de aceștia ca de foc, ca de lucrurile întunericului!

Ilie Cleopa, Ne vorbește părintele Cleopa vol. 3

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *